Sedmogodišnji dječak toliko jako želi biti pilot da je već savladao svoj prvi čas letenja

Screenshot 1 119
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Jacob Newson (7) iz Leedsa oduvijek je volio avione, a nedavno je završio svoj prvi čas letenja. Tako je ostvario želju mame, koja je u decembru umrla od raka…

Svoju prvu lekciju letenja, Jacob Newson (7) iz Leedsa, imao je na aerodromu White Waitham, u Maidenheadu, pod budnim okom svog oca Andrewa (53), koji je tehničar hitne medicinske pomoći, i instruktora Marka Greena.

Nakon što je u decembru tragično izgubio majku Andreu (49) od raka dojke, Jacob je odlučio da na prvi čas želi ići s ocem, koji je zbog njega pobijedio strah od letenja, prenosi 24sata.hr.

Jacob od malena voli avione i velika želja mu je postati pilot RAF-a. Nedavno je po prvi put na kratko hrabro preuzeo kontrolu nad modelom aviona Piper PA-28 Cherokee.

https://www.instagram.com/p/CNrWhnZhq3i/?utm_source=ig_embed

– Uvijek sam se plašio letenja, pa je bio plan da mama pođe s njim. Ali, ona je preminula krajem prošle godine pa sam odlučio pobijediti svoj strah. Cijelim putem Jacob je bio jako uzbuđen i svidjelo mu se cijelo iskustvo. Bio je fasciniran i očaran time što je bio tako visoko. Ipak, bio je malo zabrinut kad je Mark rekao da može preuzeti kontrolu. Ali, zadržao je osmijeh cijelo vrijeme. Mislio je da je službeno postao pilot i čim smo sletjeli, pitao je kad možemo opet gore – ispričao je njegov otac Andrew.

Dodao je i kako se Jacob jednom počeo micati u stomaku dok su gledali avio show pa su se on i njegova supruga često šalili kako će postati pilot.

https://www.instagram.com/p/CNvU8CxBRe2/?utm_source=ig_embed

– Kad se rodio, kupili smo mu malo leteće odijelo i od tada se sve više počeo zanimati za vazduhoplovstvo – rekao je Andrew.

Jacob je 2019. počeo prikupljati sredstva za dobrotvorni fond Kraljevskog vazduhoplovstva, zbog čega je pozvan u puno različitih zrakoplovnih baza RAF-a (Kraljevske zračne snage). Postao je jedan od najmlađih pilota u Velikoj Britaniji. Planira i uspon na tri najviša vrha Yorkshirea: Pen-y-ghent, Whernside i Ingleborough, s ocem kasnije ove godine.

https://www.instagram.com/p/CNFYpNWBrVL/?utm_source=ig_embed

Njegov otac je dodao da bi njegova majka bila ponosna na njega.

–  Nju bi sve to oduševilo i bila bi toliko ponosna na sina što je uspio završiti svoj prvi čas – zaključio je, a piše Daily Mail.  (