Šef Dječje bolnice: Organi preminule djevojčice spasit će živote mališana u Austriji i Mađarskoj

Intenzivistički tim Klaićeve bolnice predvođen ravnateljem Goranom Roićem poručio je u ponedjeljak kako je učinjeno sve da se spasi život teško ozlijeđene dvoipolgodišnje djevojčice koja je jučer podlegla ozljedama.

Kako je izvijestio HRT, Roić je jutros potvrdio kako je formalno-pravna procedura za donaciju organa uspješno provedena. Za HRT je rekao kako, s obzirom na to da je Hrvatska članica Eurotransplanta, organi idu u Austriju i Mađarsku.

Ispred zagrebačke Klinike za dječje bolesti građani od sinoć pale svijeće, ostavljaju cvijeće i igračke za preminulu dvoipolgodišnju djevojčicu koja se od srijede borila za život. Podsjetimo, djevojčica je dovezena iz bolnice u Novoj Gradiški s teškim nagnječenjem mozga. Policija je utvrdila da ju je majka zlostavljala te joj je nanijela teške ozljede. Roditelji su u istražnom zatvoru, a pokrenuta je procedura doniranja organa djevojčice.

– Nažalost, vrlo tužan epilog slučaja koji je duboko potresao čitavu Hrvatsku, simbolično na jučerašnji dan. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija nego ovdje, poručio je Roić.

IZVORjutarnji.hr
Prethodni članakVučić obećao da će sutra primiti vakcinu
Sljedeći članakU 94. godini nana Mevla i kopa i sije, a upamtila je i bijele pčele! (VIDEO)