Šef finansija Barcelone otkrio sulude detalje o transferima Griezmanna i Coutinha

Screenshot 4 18
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Šef finansija Barcelone i generalni direktor kluba Ferran Reverter (48), otkrio je detalje o transferima Antoinea Griezmanna i Philippea Coutinha koji su mnoge ostavili u nevjerici.

Koristeći kao primjer Griezmanna, objasnio je kako se klub ponašao posljednjih godina i da je to bio jasan put ka propasti.

“U noći kada je Griezmann potpisan, primijećeno je da na računu nema dovoljno novca da se transfer realizuje. Zbog toga nam je bio potreban instant zajam od 85 miliona eura. Novac je također nedostajao u transferu Philippea Coutinha koji je došao za 135 miliona eura, a kamate za novčanu posudbu klub su koštale 16 miliona eura dodatno”, objasnio je Reverter.

ČITAJ JOŠ:  Joan Laporta: Ronald Koeman ostaje trener Barcelone!

Izjae Revertera samo su potvrdile da je Barca doživjela potpuni finansijski kolaps pod vodstvom bivšeg predsjednika Josepa Maria Maria Bartomeua i da je je on najodgovorniji za novonastalu situaciju.

“Potpisivali su igrače iako su znali da ih ne mogu platiti”, požalio se Reverer, dodavši da ne zna jesu li najgori propusti već otkriveni ili tek čekaju Barcelonu.

Jedan od razloga finansijske krize leži i u činjenici da je Barcelona ostala bez 181 miliona eura samo zbog odluka španskih vlasti da u cilju zaustavljanja pandemije koronavirusa zatvore stadione i ostale klupske prostorije, posebno znajući da je klub imao najveći prihod od turista koji dolaze na stadion Nou Camp.

ČITAJ JOŠ:  Pjanić napušta redove Barcelone, žele ga tri velikana?

Redovni troškovi kluba su narasli preko 1,1 milijarde dolara, što je apsolutni negativni rekord, a “minus” nisu uspjeli pokriti ni transferima i novcem koji je stigao kao obeštećenje.

Uprkos katastrofalnoj financijskoj situaciji, katalonski klub planira daljnje transfere, čak iako će u usporedbi s drugim vrhunskim klubovima biti na niskoj razini. “Ako bude potrebno, u januaru možemo potrošiti više od 20 miliona eura”, rekao je šef finansija Barcelone.

GODISNJICA
MARKETING