ŠEF ODJELA ZA HEMODIJALIZU PODNIO OSTAVKU: Na njegovo mjesto dolazi dr. Lejla Hantalašević-Bečić

Kantonalna bolnica Zenica

Vezano za pismo Upravnog odbora Udruženja bubrežnih bolesnika Dijaliznog centra Zenica, Kantonalna bolnica danas je saopštila da je doktor Vedad Gradinčić, dugogodišnji šef Odjela za hemodijalizu, podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju, te da će do kraja mjeseca kao liječnik izvršiti primopredaju dužnosti. Na njegovo mjesto biće imenovana doktorica Lejla Hantalašević Bečić.

Predstavnici Udruženja bubrežnih bolesnika, zahtijevajući da se doktoru Gradinčiću ne produži ugovor o radu, jer su već godinama svakodnevno izloženi neugodnostima, pritiscima i neprofesionalnom odnosu šefa Službe, danas su se susreli sa menadžmentom Kantonalne bolnice. Prenijeli su i bojazan da bi, ukoliko doktor Gradinčić ostane na ovom odjelu, moglo doći do odmazde, plašeći se za svoje živote.

Udruženje je već nekoliko godina bezuspješno upozoravalo na samovolju i bahat odnos šefa Odjela hemodijalize prema pacijentima i osoblju, ali do sada niko nije reagovao, kaže Muhamed Kadrić, predsjednik Upravnog odbora Kantonalnog udruženja bubrežnih bolesnika. 

rtvze.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE