Šef svakom zaposleniku ponudio 5.000 eura ako se vakciniše, evo koliko ih je prihvatilo

euro novac unsplash
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vakcinacija u Njemačkoj trenutačno stagnira. Dok se na kraju prošle godine dnevno vakcinisalo više od milion ljudi, nedavno je bilo tek oko 300.000.

U novembru prošle godine jedna firma iz Jene u njemačkoj Saveznoj zemlji Tirinška uzela je stvar u svoje ruke i svojim zaposlenicima ponudila bonus od 5.000 eura za samo jednu dozu vakcine. Kako su njemački mediji javili, riječ je o firmi Böttcher AG.

ČITAJ JOŠ:  Njemačke sankcije nanose štetu RS-u, građani već osjećaju posljedice

Šef firme Udo Böttcher u to je vrijeme rekao kako će njegova ponuda vrijediti do kraja januara. Razlog je bila slaba vakcinisanost u njegovoj firmi. Kako je rekao, svaki deseti radnik mu je bio zaražen, a vakcinisanost samo oko 60 posto. Ali, to se promijenilo jer je ponudu prihvatio velik broj njegovih zaposlenika pa ih je sad u firmi 90 posto cijepljenih.

– Ponudu je iskoristilo više od 500 zaposlenika. Firmu je to koštalo oko 2,5 miliona eura – otkrio je šef firme.

ČITAJ JOŠ:  Nakon što su se vratili iz BiH, tročlanu porodicu u Njemačkoj izbacili iz aviona

Na pitanje je li se to isplatilo firme , član uprave Danilo Frasiak odgovorio je potvrdno.

– Dok smo u studenom imali i do deset infekcija dnevno, u posljednjih šest tjedana registrirana je samo jedna infekcija – rekao je Frasiak.

Ponosan je kaže na zaposlenike.

– Naši su zaposlenici zaštićeni od posljedica korona infekcije, a to je jako dobro za nas kao firmu jer možemo raditi svoj posao s odličnim timom – napomenuo je Frasiak.

Iako provodi kampanju cijepljenja, njemačka savezna vlada ne nudi novac za vakcinisanje. Premda je barem 75,9 posto stanovništva sada primilo prvu dozu vakcine, kampanja usporava. Cilj savezne vlade pod vodstvom Olafa Scholza da 80 posto stanovništva barem jednom cijepi protiv korone do kraja siječnja nije uspio, prenosi Fenix magazin.

ČITAJ JOŠ:  Radili 40 godina u Njemačkoj da djeci sagrade kuće, sramotno šta su dobili zauzvrat
GODISNJICA
MARKETING