Portal 072info

Šef terenskog ureda OSCE-a Travnik kod gradonačelnika Kasumovića

Cristiano Barale, šef terenskog ureda OSCE-a Travnik sa saradnicima danas je posjetio Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice. Ovo je bila prva kurtoazna posjeta predstavnika Organizacije za sigurnost i suradnju u Evropi, misije u Bosni i Hercegovini, nakon oktobarskih lokalnih izbora.

Barale je prije svega čestitao Gradonačelniku na novoj funkciji i kazao da u ovom trenutku misija OSCE-a nema programskih aktivnosti na području terenskog ureda Travnik izuzev monitoringa društvenih i političkih kretanja na terenu.

Gradonačelnik se zahvalio na posjeti i programskim aktivnostima koje je OSCE dosada imao na ovim našim prostorima. Otvoreno i detaljno je predstavnike Organizacije za sigurnost i suradnju  informisao o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Zenici i šire. Između ostalog govorio je prioritetnim planovima koje namjerava realizovati u Gradskoj upravi. Posebno se osvrnuo na finansijsku situaciju.

Tokom jednosatnog sastanka razgovaralo se i o pokretu za evroatlanske integracije u kome učestvuju nezavisni gradonačelnici i načelnici. Cilj pokreta je razmjena iskustava, izgradnja multietničke BiH i evropskog puta za bolji život građana i privlačenje investicija.

Cristiano Barale je zahavalio gradonačelniku Kasumoviću na izdvojenom vremenu i otvorenom razgovoru te naveo da će OSCE nastaviti s misijom monitoringa rada Gradskog vijeća Zenica. Gradonačelnik Zenice i Barale su ovom prilikom iskazali spremnost za nastavak saradnje.

zenica.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box