Portal 072info

Seferović: U ponedjeljak krećemo sa radom, razumni su prijedlozi za nastavak prvenstva

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

NK Čelik u ponedjeljak bi trebao da krene s trenažnim procesom, što je za SportSport.ba potvrdio Almir Seferović, trener kluba, koji je danas održao sastanak u prostorijama kluba s v.d. predsjednikom Damirom Bradarcem.

“Malo smo iznenađeni razvojem situacije. Ja i trener golmana Ibro Hodžić, kao treneri koji su bili u stručnom štabu imamo ugovor i tu smo od početka sezone. Obavili smo razgovor s gospodinom Bradarcem i postigli smo dogovor da nastavimo s radom u klubu. Uz nas tu će biti i Pavle Skočibušić, trener koji ima Profi licencu, te još par trenera iz omladinskog pogona. Za ponedjeljak 18. maja zakazali smo prozivku i početak trenažnog procesa. Imamo na raspolaganju 23 nogometaša i 3 golmana. Problem će nam biti stranci koji će prilikom ulaska u BIH morati najvjerovatnije proći karantin. Svi smo željni izlaska na teren poslije dva mjeseca” istakao je Seferović.

Još nije riješeno pitanje nastavka Premijer lige, ali igrači moraju trenirati, ako se u međuvremenu promijeni odluka i najavi nastavak sezone.

“S obzirom na to da smo radili individualno, vjerujem da igrači već imaju dobru bazu. Za početak biće mali problem rad po grupama, ali se nadam da ćemo i to prevazići. Tri sedmice do nastavka lige su dovoljan period da se kvalitetno pripremimo. Ja i trener golmana Ibro Hodžić cijelo vrijeme smo u kontaktu s igračima, oni rade po našem programu, nismo odmarali za vrijeme ove pandemije i zabrane treniranja. FK Željezničar je dostavio prijedloge za nastavak sezone i po meni tu ima dosta dobrih stvari i realnosti da se liga privede kraju na zelenom terenu”. kazao je Seferović.

Kada su u pitanju treneri iz omladinskog pogona, Skočibušiću, Seferoviću i Hodžiću trebali bi pomagati Hukić, Bujak i Brkić, koji su uposlenici kluba s Bilinog polja, a koji su proteklom periodu bili angažovani na treniranju omladinaca.

SportSport.ba

Podijelite članak
  • 10
    Shares

Počitajte još

Gdje karijeru nastavlja najveća nada zeničkog Čelika?

Redakcija

Kapiten Čelika zbog stanja u klubu zaplakao pred kamerama

072info

UG “Robijaši 1988” iz Zenice o ishodu sastanka sa Kasumovićem

072info