Šefica UNICEF-a u BiH: Frižideri za čuvanje vakcina protiv korone su na putu za BiH

Screenshot 9 319 3

Šefica predstavništva UNICEF-a u BiH Rownak Khan izjavila je danas da je oprema za hladni lanac za vakcinaciju protiv virusa korona, koju je obezbijedila ova organizacija, već na putu ka BiH i uvjerena je da će prvi frižider biti u upotrebi do kraja januara. Khan je tokom videorazgovora sa ministrom civilnih poslova u Vijeću ministara Ankicom Gudeljević naglasila da UNICEF nastoji da za BiH obezbijedi najsavremeniju digitalizovanu opremu, koja će biti izuzetno značajna, ne samo za čuvanje vakcina protiv virusa korona, nego i za ostale potrebe zdravstvenog sektora u BiH.

Ona je BiH ponudila i ekspertsku pomoć tokom procesa nabavke vakcine, te navela da će u narednom periodu stručnjaci UNICEF-a svakodnevno biti na raspolaganju Ministarstvu civilnih poslova.

Gudeljević je zahvalila UNICEF-u za veliki angažman nabavke vakcina i obezbjeđivanja frižidera za hladni lanac.

Na sastanku je istaknuto i da eksperti UNICEF-a rade na ispitivanju stvarnog stanja u zdravstvenim ustanovama, njihovim potrebama i mogućnostima.

Gudeljević i Khan su razgovarale i o potpisivanju memoranduma o razumijevanju za pružanje usluga nabavke između UNICEF-a, dječjeg fonda UN i Vijeća ministara, koji je preduslov za dalju podršku UNICEF-a.

Srna