ŠEJH MUSTAFA: „Ženu treba udarati ako je lijena“

ŠEJH MUSTAFA: „Ženu treba udarati ako je lijena“

thumb.php

Šejh iz Zenice po imenu Mustafa Čajlaković, ima hobi da na svojoj internet stranici odgovara na pitanja vjernika koji ga pitaju za savjet ili za pomoć koja im je u tom trenutku potrebna.

Između ostalog jedno od pitanja je bilo vezano za jedan brak. Na pitanje od strane jednog muškarca koji je tvrdio da nešto nije uredu s njegovom hanumom te istakao: “Ona nikad nije vesela, ne voli raditi po kući, a niti negdje drugdje. Samo bi voljela spavati tako da bih vas zamolio da mi pomognete”, napisao je anonimni muškarac te zamolio šejha da mu pomogne tokom rješavanja ovog problema, na što je šejh odgovorio: “Nije joj ništa, čista lijenost, za skidanje lijenosti potreban je prut”.

U ovom kratkom odgovoru, postavio je dijagnozu za „liječenje“ i rješavanje ovog problema, na što je danas dosta različitih mišljenja nakon ovoga.

Jako se malo zna o Šejhu Mustafi, ali na njegovoj stranici istaknuta je kratka biografija u kojoj se ističe da je rođen 1956. godine u alimskoj porodici. Roditelji, brat i djedovi su bili učeni vjerski službenici. Trenutno, radi i živi u Zenici.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE