Portal 072info

Sejo Bajraktarević prekinuo štrajk glađu u RTV Domu

Sejo Bajraktarević, muzički urednik FTV-a obustavio je štrajk glađu nakon mjesec, a o svemu se oglasio Odjel za ljudske resurse RTV FBiH, piše Patria.

– S obzirom da nije utvrđeno postojanje bilo kakvog zakonskog uporišta, uposlenik Sejo Bajrakterević je obustavio štrajk glađu u kojem je istrajavao gotovo cijeli mjesec dana na ulazu zgrade RTV Doma u Sarajevu.

Sindikat uposlenika RTV Federacije BiH već prije je utvrdio kako Poslodavac nije uposlenika Bajraktarevića diskriminirao po bilo kojem osnovu, niti je zakon u ovom slučaju prekršen.

Uposlenik Bajraktarević je štrajkovao glađu negodujući zbog stimulacije na plaću koja mu se odlukom Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH prestala isplaćivati. Inače, stimulacija koja je zakonski propisana može se, ali i ne mora, isplaćivati radniku kao dodatak na plaću, i to za izuzetan rad i zalaganje u poslu koji obavlja, ali je ista predmet revalorizacije svakog mjeseca za svakog radnika i to od strane rukovodilaca i Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH.

Poslodavac je dužan isplatiti plaću i dodatke na plaću, što je kao i svih prethodnih osam godina, svakog 10-og u mjesecu učinjeno, kako za uposlenika Seju Bajraktarevića tako i za sve ostale uposlenike RTV Federacije BiH.

nap.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box