Portal 072info

Seks-afera: Profesor hvatao učenicu za grudi?

v126345

Učenica Ekonomske škole u pratnji roditelja došla u policiju i prijavila da ju je nastavnik dodirivao.

Učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu prijavila je policiji da ju je profesor pipkao za zadnjicu i grudi, nezvanično saznaje Kurir! Iako prijava u policiji postoji, protiv bludnog profesora još nije podnijeta krivična prijava jer policija i tužilaštvo i dalje rade na prikupljanju svih dokaza.
Haos u školi

– Prije desetak dana učenica Ekonomske škole je u pratnji roditelja došla u policiju i prijavila da ju je profesor dodirivao. Zbog osjetljivosti slučaja, prijava učenice se detaljno provjerava. Policija na slučaju radi u saradnji s tužilaštvom, koje treba da odluči da li će podnijeti krivičnu prijavu – kaže izvor Kurira iz istrage.

Učenici smederevske Ekonomske škole kažu da je proteklih dana u školi vladao pravi haos zbog navodne pedofilske afere.

– Školom kruži priča da je na meti tog profesora bilo više učenica! On je, navodno, po grudima i zadnjici pipkao i druge djevojke, koje nisu imale dovoljno hrabrosti da ga prijave – priča jedan učenik Ekonomsko-trgovinske škole. Međutim, đaci kažu da će dalja istraga utvrditi da li je profesor kriv za djelo za koje ga je učenica osumnjičila.

– Ko zna šta se tu dešavalo. Možda ga je prijavila da bi mu se zbog nečega osvetila. Nikoga ne branim, ako je kriv, treba da ga izbace iz škole i da ga osude – priča učenik.

Direktor bez komentara

Milovan Topalović, direktor Ekonomsko-trgovinske škole, nije želio da daje izjave.

– Dok se ne pokrene bilo kakav postupak u vezi s ovim slučajem, medijima nećemo davati nikakve informacije – bilo je sve što je izjavio Topalović, a Kurir saznaje da bi školski odbor uskoro trebalo da zasjeda i donese odluku da li će profesor biti suspendovan.

Hronologija

– APRIL 2012 – Miladin Đ. (67), bivši direktor dvije beogradske osnovne škole, uhapšen je zbog sumnje da je od oktobra 2010. bludničio nad šest djevojčica. Djevojčice su ispričale da im je profesor zavlačio ruke pod odjeću, pipkao ih po grudima i genitalijama, a one su pokušavale da se brane. Milan Đ. je negirao da je dodirivao djecu.

– MAJ 2010 – Dragoljub D. (67), penzionisani profesor fizičkog u leskovačkoj gimnaziji, uhapšen je zbog sumnje da je od septembra 2007. do aprila 2010. učenicu pipkao na časovima i da joj je mobilnim telefonom zakazivao sastanke i slao poruke.

– APRIL 2009 – Protiv profesora fizičkog vaspitanja M. S. (55) u srednjoj školi u Boljevcu tri učenice su podnijele prijavu za seksualno uznemiravanje, a njima se potom priključila i jedna bivša učenica. Djevojčice su tvrdile da ih je profesor na skoro svim časovima dodirivao po intimnim dijelovima tijela dok ih je „pridržavao“ tokom vježbanja, dok je M. S. sve to negirao.

– AVGUST 2007 – Profesor fizike u novopazarskoj gimnaziji Bajram M. sumnjičio se da je pipkao maloljetnu učenicu F. D. za butine i grudi dok joj je držao privatne časove. F. D. je rekla da je profesor stavio njenu ruku na njegov polni organ, nakon čega je ona uspjela da pobjegne.

Šta će se upisivati u registar

– ime i prezime osuđenog

– matični broj

– adresa prebivališta

– radno mjesto

– DNK profil

– fotografija pedofila ili silovatelja

Inspektori na terenu

Nakon što je slučaj prijavljen, školu su preplavili policajci i inspektori iz odjeljenja za seksualne delikte.

– Tužilaštvo bi uskoro trebalo da donese odluku o tome da li će protiv profesora biti podnijeta prijava, ili je eventualno riječ o lažnom prijavljivanju – kaže izvor Kurira.

Registar pedofila prazan

Registar pedofila i silovatelja postoji u Srbiji, ali u njemu još nema nijednog imena jer dosad nije donijeta nijedna pravosnažna sudska presuda, što je osnovni uslov za upisivanje imena manijaka u registar!

– Registar će voditi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, a prvo ime biće upisano čim neki od sudova u Srbiji izrekne pravosnažnu presudu – kaže izvor Kurira.

Izvor: Kurir

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box