SEKS IZ SNOVA: Pet tajni žena koje svaki put dožive orgazam

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Slatki užici koji dovode do vrhunca san su mnogih žena, a tajnu ženskog orgazma želi da zna i svaki muškarac. Otkrivamo vam pet navika žena koje svaki put doživljavaju orgazam i koje svako može da nauči.

1. Redovno masturbiraju

Žene koje se redovno samozadovoljavaju postanu pravi eksperti kada su njihova tijela u pitanju, znaju koje tačke su okidači za dobar osjećaj. One znaju koji im pritisak, tempo i poza najbolje odgovaraju i da li vole direktan ili indirektan dodir na najosetljiviji intimni dio, klitoris. Kada znate šta vas uzbuđuje vaš partner to može dodatno pojačati i dovesti vas do vrhunca.

2. Paze na K (klitoris) tačku

Mnogim ženama potrebna je stimulacija ove tačke kako bi doživjele vrhunac. Naime, vrlo mali broj žena doživi orgazam samo stimulacijom G tačke i penetracijom. One znaju da partneru daju jasna uputstva na koji način i s čim najviše vole da budu stimulisane.

3. Ne žure kroz predigru

Predigra je dobra jer podiže nivo uzbuđenja, omogućava potpuno opuštanje i seksualno iskustvo koje vodi do vrhunca. I dok nema tačnih pravila – oko 20 minuta predigre nekim ženama osigurava da svaki puta dožive vrhunac. Postepeno podizanje uzbuđenja, poljupci, maženje, sve to vodi odličnom seksualnom iskustvu sa završetkom koje zaokružuje veliko O.

4. Govore šta vole

Komuniciraju sa svojim partnerima i otkrivaju im šta vole, šta im se ne sviđa. Upućuju ih, traže od njih, otkrivaju im šta ih najviše uzbuđuje.

5. Nisu pod pritiskom

Ne opterećuju se velikim završetkom i nisu pod pritiskom da moraju da dožive orgazam. Upravo zbog te opuštenosti i prepuštanja seksualnom zadovoljstvu dolaze do eksplozivnog vrhunca. Čini se kako u ovom slučaju važi pravilo: Što si opušteniji to ćeš prije doživjeti orgazam.

072INFO TV