Portal 072info

Seks je odlična terapija, ali nešto drugo je bolje za vašu vezu

Šta bi moglo biti bolje od dobrog seksa? Kad je u pitanju kvaliteta vaše veze, vjerovali ili ne, puno važnije od dobrog seksa je dobra – svađa.

Znamo da postoje parovi koji tvrde da se nikad ne svađaju, a znamo i da istraživanja pokazuju da većina tih parova laže. No, na stranu parovi koji misle da je svađa loša – ona je dobra, potrebna i u većini slučajeva veliki spas za vezu. Važno je samo da se znate kvalitetno posvađati. Evo kako se to radi:

Ugledajte se na advokate

Na televiziji rijetko kad vidite da dva advokata u sudnici viču u isti glas, a upravo je to nešto što možete primijeniti na svoje svađe. Bez vike, s puno poštovanja, u nadi da će pravda pobijediti.

Slušajte

Kao što i advokati slušaju jedan drugoga, i vi slušajte jedno drugo. Njegovi su argumenti možda pogrešni i loši, ali ako ih ne saslušaš, ti si više u krivu od partnera / partnerice.

Ne upadajte u riječ

“Prigovor!” – s obzirom da nemate suca koji bi ga mogao uvažiti, prigovore je pametno čuvati za svoj dio izlaganja argumenata.

Ne udarajte “ispod pojasa”

Borite se pravedno – udarci ispod pojasa mogu dati trenutnu prednost osobi koja ih zajade, ali dugoročno će vas oboje povrijediti.

Ne izvlačite probleme iz prošlosti

Ako se svađate o jabukama, svađajte se o jabukama. Ubacivanje krušaka u priču o jabukama nema puno smisla, pa će tako navođenje svih ostalih stvari koje je tvoj partner loše napravio, a koje nemaju veze s ovom svađom, samo dodatno zakomplicirati situaciju.

Podijelite članak