Portal 072info

Selaković: Otkrili smo ubice, otkrit ćemo i nalogodavce ubistva Đinđića

imageBEOGRAD – Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je da je Srbija “apsolutno spremna” da otkrije političku pozadinu ubistva bivšeg premijera Zorana Đinđića. Selaković smatra da postoje potpuna spremnost da se nakon identifikacije ubica utvrdi i ko su nalogodavci ubistva Đinđića.

Ministar pravde je za televiziju “Pink” potvrdio da su evropski parlamentarci podnijeli zahtjev Evropskoj komisiji u kome su tražili da se u pristupnim pregovorima sa Srbijom raščisti pozadina ubistva Đinđića.

On je rekao da nema spoznaje da se negdje u Evropi nalaze podaci o političkoj pozadini atentata, kako tvrdi izjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

“Od trenutka kada sam saznao za tu vest rekao sam da tražimo da nam se dostave svi ti podaci, ako su to podaci iz drugih zemalja, putem međunarodne pravne pomoći. Mi smo spremni da prihvatimo zaista sve od relevantnih dokaza. Za sada nismo dobili ništa”, rekao je Selaković.

Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine, ispred Vlade Srbije.

Za organizovanje ubistva premijera na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant “crvenih beretki” Milorad Ulemek Legija. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamjenik.

(Vijesti.ba/Srna)

Podijelite članak