Seldin Rizvanović novi trener RK Čelik

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Rukometni klub Čelik sa zadovoljstvom obavještava zeničku I BH sportsku javnost da će u drugom dijelu sezone u Premijer ligi BiH funkciju prvog trenera u zeničkom klubu obavljati Seldin Rizvanović. Rizvanović će na ovoj poziciji naslijediti Bojana Crnomarkovića kojemu je u dosadašnjem dijelu sezone bio asistent.

Rizvanović je profesor sporta i tjelesnog odgoja, rukometom se bavi od 1995.godine. Čelikov je pionirski prvak iz 1997 godine I prošao je školu rukometa i sve selekcije u zeničkom Čeliku, uglavnom na stadionu “Papirna” .

Nakon srednje škole karijeru nastavio u RK “Željezničar” iz kojeg je debitovao za mladu U21 reprezentaciju BiH, nakon toga nastavio karijeru u RK “Maglaj”-u. Nakon par godina  neigranja u Čelik se vratio 2008/9.g., na poziv tadašnjeg šefa stručnog štaba g. Vladimira Zeljke, da pomogne svom Klubu u borbi za ulazak u Premijer ligu. Od 2008.god. rukometnu karijeru nastavlja kao trener juniora.

Period od 2010 do 2016 godine u Klubu obnaša funkcije trenera omladinskih selekcija, koordinatora omladinskih selekcija, pomoćnog trenera u seniorskom timu, kondicionog trenera. Pored fakultetske diplome imao je priliku učiti “zanat” od priznatih trenerskih stručnjaka poput Antović Zdenke, Savčić Milanka, Skopljak Senada, Bašić Adnana, Begovac Mehmeda a mjesto šefa stručnog štaba je naslijedio od magistra sporta Bojana Crnomarkovića.

U pomenutom rozdoblju je sa omladinskim i seniorskim selekcijama zabilježio značajne rezultate u Premijer ligi, KUP-u (vice prvak 2015), izlazak RK “Čelika” po prvi put na evropsku scenu u Challenge Cup-u. Iako je I prethodnih godina u nekoliko navrata mu bilo nuđeno mjesto prvog trenera u Čeliku, Rizvanović se sada odlučio da preuzme “vruću” stolicu šefa struke crno-crvenih, na taj način pokazujući još jednom vjernost I odgovornost prema klubu u kojem je ponikao, svjestan velikog izazova koji ga očekuje a to je opstanak u društvu najboljih.

Našem igraču I treneru želimo puno sportske sreće i uspjeha u daljem radu jer vjerujemo da je Čelik angažmanom Rizvanovića dobio izuzetnog trenera, zeničanina koji je u dosadašnjoj karijeri na mnogo načina ličnim angažmanom  doprinosio razvoju rukometa ali I sporta u našem gradu.

GODISNJICA
MARKETING