Selektor Kipra objavio spisak igrača za meč protiv BiH: Sedam igrača iz APOEL-a, četiri iz inostranstva

Selektor fudbalske reprezentacije Kipra PambosChristodoulou  objavio je spisak od 22 igrača na koje će računati u mečevima protiv Hrvatske i reprezentacije BiH.

Chirstodolou se odlučio za igrače uglavnom iz domaćeg takmičenja, a jedina četiri reprezentativca iz inostranstva su Laban (Astra), Makrides (Metalurg Donetsk), Christofi (Sion) i Junior (Legia Warsaw).

Najviše igrača je iz APOEL-a, njih ukupno sedam. APOEL je tim koji je izborio takmičenje u grupnoj fazi ovosezosnske Lige prvaka.

Riječ je o sljedeća 22 igrača: Giorgos Aresti, Elias Charalambous, Nestoras Mitidis, Valentinos Sielis, Marios Nicolaou, Georgios Efrem, Constantinos Charalambidis, Kostakis Artymatas, Marios Antoniades, Nektarios Aleksandrou, Efstathios Aloneftis, Anastasios Kissas, Giogos Merkis, Angelis Charalambous, Marios Stylianou, Giorgos Loizou, Antonis Georgallides, Charis Kyriakou, Vincent Laban, Constantinos Makrides, Demetris Christofi i Dosa Junior.

Selektor Christodolou je naveo da bi mogao uputiti još jedan dodatni poziv nakon ligaških mečeva tokom vikenda.

Kipar će 4. septembra odigrati kontrolni susret protiv Hrvatske, dok 9. septembra gostuje u Zenici na “Bilinom polju” našoj reprezentaciji u okviru prvog kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine koje se igra u Francuskoj.

Reprezentacija.ba/cazin.net

Prethodni članakDNEVNI HOROSKOP 29.08.2014
Sljedeći članakZagrepčanka devet godina kašljala. Uzela propolis i iskašljala…