e 12
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas (18 sati) igra najvažniju utakmicu u svojoj historiji. Prvi put “Zmajice” su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, među osam najboljih ekipa Starog kontinenta, a sada imaju priliku otići i korak dalje. 

Košarkaška velesila

Međutim, treba biti svjestan i činjenice da je protivnik najteži mogući – Francuska, jedan od domaćina Eurobasketa i prvi favorit za trofej, s obzirom na to da je ova selekcija u dosadašnjem dijelu završnog turnira pokazala najviše.

Francuskinje su se prošetale grupnom fazom, sve protivnike savladale s 20 i više poena razlike. Velesila u ženskoj košarci i danas će imati i podršku s tribina dvorane “Rhenus Sport” u Strazburu, gdje je dozvoljeno prisustvo 3.600 gledalaca (ukupan kapacitet 5.600). Selektor naših najboljih košarkašica Goran Lojo dobro zna pred kakvim rivalom stoje njegove “Zmajice”, ali također i da uloga autsajdera donosi određenu prednosti.

Direktan prijenos

– Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe, kao i uvijek dosad. Psihički smo rasterećeni, bez rezultatskog pritiska protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Želimo pokazati da možemo igrati lijepu košarku. Bez obzira na ishod meča, u Valensiji nam slijedi nastavak borbe za ulazak u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ističe Lojo.

Utakmica Francuska – BiH počinje u 18 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 1.