Portal 072info

Selimović i Brkić zatražili od Vrhovnog suda FBiH da im se smanji kazna za ubistvo Arnele Đogić

Advokati Muriza Brkića i Avdije Selimovića rekli su na današnjem ročištu da su im kazne prestroge te da Kantonalni sud u Zenici nije u obzir uzeo da su priznali da su počinili krivično djelo te detaljno opisali način izvršenja istog.

Također, advokati su naveli da je Muriz Brkić od 2007. do 2015. imao teške povrede te da je ubistvo učinio u nesvjesnom stanju. Kao olakšavajuća okolnost, zatraženo je da se uzme u obzir da su ubistvo učinili u alkoholiziranom stanju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Federalni tužitelj je zatražio da se Brkiću i Selimoviću potvrdi kazna zatvora od 40 godina.

Vrhovni sud BiH odluku bi trebao donijeti sutra, a ročištu su prisustvovali i Arnelini otac, majka, brat i sestra. Advokati su tražili da današnje ročište bude zatvoreno za javnost, ali je sud taj zahtjev odbio.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otac Arnele Đogić se zahvalio javnosti što je sve vrijeme uz porodicu. Kaže da se nije lako boriti sa svime što se desilo, ali da će izdržati zbog svoje Arnele.

Podsjećamo, prema navodima iz ranije objavljene optužnice, Selimović i Brkić su prvo pretukli Arnelu, a potom joj preko usta vezali PVC uže stežući joj jezik i donji dio lobanje kako ne bi mogla dozivati pomoć. Kada su stigli na mjesto Čudanski krševi, izvukli su je iz vozila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali kako su ovo gnusno djelo počinili zbog ljubomore.

klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME