Selvedin Šatorović: Bahata vlast adekvatan odgovor može očekivati u oktobru

selvedin satorovic
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bahata vlast po ko zna koji put vrijeđa inteligenciju građana i brutalno ih ponižava, kazao je za potal “Avaza” predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović, reagirajući na informaciju da je, nakon Predstavničkog, i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio budžet kojim je predviđen rast plata političara za 500 KM.

– Mi već duže vrijeme insistiramo na zakonu kojim bi se minimalna plata radnika, posebno u realnom sektoru, povećala na 1.000 KM, ali oni o tome ne razmišljaju ni u ovakvoj ekonomskoj krizi. To ih ne dotiče jer imaju sedam puta veća primanja. Adekvatan odgovor političari mogu očekivati u oktobru – kazao nam je Šatorović.

ČITAJ JOŠ:  Smailbegović tvrdi: Ako Parlament FBiH izglasa minimalnu plaću od 1.000 KM, bez posla ostaje 100.000 ljudi

On dodaje da je ovakva odluka, u situaciji kada mnogi razmišljaju kako preživjeti, prst u oko građanima.

– To je ta dobro uvježbana koalicija stranaka koja nas plaši sukobima, a kada treba dovesti sredstva u vlastiti džep onda imaju apsolutni koncenzus. Povećavati svoju platu, a ne ukinuti akcize, ne smanjiti PDV-a na osnovne životne namirnice, pa nam još ispirati mozak da će razliku plate uplaćivati u humanitarne svrhe, to je uvreda zdravom razumu – ističe Šatorović.

ČITAJ JOŠ:  Radnik više neće biti obavezan da se prije obraćanja sudu zbog povrede prava obrati poslodavcu

Avaz

GODISNJICA
MARKETING