Portal 072info

Selver Keleštura v.d. gradonačelnika

Selver Keleštura, sekretar Gradskog vijeća Zenice, vršilac je dužnosti gradonačelnika Zenice do primjene rezultata predstojećih lokalnih izbora u oktobru – jednoglasna je odluka vijećnika, donesena na današnjoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća.

Na početku sjednice učenjem fatihe i minutom šutnje odata je počast preminulom Husejinu Smajloviću i iskazana zahvalnost za sve što je učinio za ovaj Grad i njegove stanovnike.

Prijedlog za izbor Selvera Kelešture za vršioca dužnosti gradonačelnika Zenice jednoglasno je juče utvrđen na konsultatvinom sastanku predstavnika svih političkih stranaka i predsjednika klubova vijećnika, koji su u Gradskom vijeću Zenice, a ovaj prijedlog prihvatila je i Komisija za izbor i imenovanje.

– Dobru praksu u vođenju upravnih poslova ne treba mijenjati, rekao je Keleštura, zahvaljujući se na ukazanom povjerenju, ističući da će Zenica biti onoliko jaka koliko to budu njene institucije. Razvoj ovog Grada naš je cilj i pozivam stanovnike Zenice da se svi okupimo oko tog cilja, poručio je Selver Keleštura.

RTVZE

Podijelite članak