Portal 072info

Seminar o stanju poslovnog ambijenta

IMG_3586

ZEDA, Agencija za lokalni ekonomski razvoj iz Zenice upriličila je seminar vezano za sve općinske zvaničnike i privrednike, te se razgovaralo o temi „Barijere i neiskorištene poslovne mogućnosti na lokalnom nivou“.

Također, pored Zenice, ovaj seminar se organizovao i u drugim općinama na teritoriji BiH u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja /ILDP,istakla je Amela Gačanović-Tutnjević, savjetnica za lokalnu upravu pri Uredu UNDP-a u Sarajevu.

“Želimo saslušati iskustva privrednika prilikom otvaranja i razvoja biznisa,te kakvu pomoć mogu očekivati od Općine i njenih institucija,ali je danas njihov odziv bio slab” ,rekla je Gačanović-Tutnjević.

“Današnji,prvi radni sastanak, dio je šire aktivnosti koja se provodi s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta u Zenici”, naglasio je Muhsin Ibrahimagić, direktor Agencije ZEDA.

Pomenuti sastanak je priređen nakon provedene ankete, koja se radila među stanovnicima, koja je nosila naziv „Ispitivanje stanja poslovnog okruženja“ ,te bi se time kroz dijalog među svim privrednicima i same općine, ali i njenih pratećih službi, poboljšao ukupni ambijent poslovanja, dodao je Ibrahimagić.

Uz sve to, pomenuti realizovani projekat podržava i Švicarska agencija za razvoj i saradnju.

Podijelite članak