717528FD 9B7D 44AA 989C A6E0C35168F4
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 6, 2022 @ 17:40
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Semir Osmanagić, osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” komentirao je za portal “Avaz” situaciju u vezi slučaja Novaka Đokovića i zabrane ulaska u Australiju.

Doktori nisu znali o kome je riječ

– Doktori nisu znali o kome je riječ, naknadno su uvažili Đokovićevo medicinsko izuzeće, sve je izgledalo čisto dok se nije umiješala politika. Đokovića žele da diskriminišu na dva načina, prva diskriminacija je bila ta da iako je imao urednu dokumentaciju, uhvatili su ga na aerodromu, tačnije uhvatili su ga kao ilegalnog imigranta, držali su ga šest sati pod prismotrom sa dva naoružana policajca. Druga diskriminacija je bila da teniseri koji su imali isto medicinsko izuzeće, po istoj osnovi su prošli, dok Novak nije – naveo je Osmanagić za naš portal.

Novak Đoković je simbol slobode širom svijeta

Kako je istakao, ovo je jedna politička poruka Australije i Melburna, da ne žele nekoga ko je Balkanac i ko je nadaleko uspješan.

– Novak Đoković je simbol slobode širom svijeta. Ono o čemu Novak i njegova porodica govori bi trebalo svima biti prihvatljivo, zbog zalaganja svih sportskih uspjeha. Đoković je jako dobronamjerna ličnost, koja pomaže drugima, pomaže u elementarnim nepogodama, on živi taj stil života pokazujući svoj lični pristup kakav treba da bude. Od mene Novak ima jako veliku podršku i utočište na našim piramidama. Uvijek je dobrodošao i bit će okružen našom pažnjom – istakao je Osmanagić.

Tekst se nastavlja nakon reklame
LIDER