Semir Osmanagić otkrio zašto se Đoković uvijek vraća u bosanske piramide

se 7
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Srpski teniser Novak Đoković iskoristio je slobodno vreme koje je dobio neigranjem na turnirima u SAD kako bi po peti put otišao u posjetu piramidama u Visokom.

Tamo ga je ponovo sačekao prijatelj Semir Osmanagić koji se u utorak ujutru uključio u program TV Prva i otkrio zašto se Đoković uvijek vraća tamo.

Fizička sprema

– Njegovi dolasci su kratki dva-tri-četiri dana, drugi dolaze iz ljekovitih razloga. Dan počinje meditacijom i tako planira da se opusti, dan planira sa porodicom i velika je stvar jer ima potpunu privatnost. Juče je bio recimo na Jahorini, skijao je, neki dan smo šetali sedam kilometara, razgovarali smo, a to je ujedno bio i mali trening. Zato nam se uvijek vraća – rekao je Osmanagić.

Osmanagić smatra da je potrebna fizička sprema da bi neko bio šampion, a da Novak ima nevjerovatnu snagu i upornost.

– Imamo energetsko i duhovno tijelo. Njegov svaki dolazak ovdje je zato što je ovo lokacija bez stresa, gdje je dobrodošao, tu se svi fotografišu sa njim iz svih bivših republika Jugoslavije. Ne mogu da vjeruju da su blizu takvog čovjeka – kazao je.

Negativni joni

Prema Osmanagovićevim riječima, njegov dolazak se može pratiti i kroz naučni aspekt.

– U našim tunelima je najviše negativnih jona na svijetu. Čiste tijelo od čađi, polena, pomažu da se tijelo regeneriše. Kod nas je 50 hiljada negativnih jona i to Novak zna da cijeni. Voda je izvanredna, visoko vibrira, tako da sve te faktore uzima u obzir i uvijek se vraća i to je u sklopu priprema za nove turnire – pojasnio je Osmanagić.

GODISNJICA
MARKETING