Šemsa Suljaković: Šaban Šaulić i ja bili smo komšije u Šapcu

21
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić, da je živ, danas bi slavio 70. rođendan. Šemsa Suljaković poznavala je družila se i nastupala godinama sa Šabanom.

Za portal „Avaza“ Šemsa Suljaković kaže da se još ne može pomiriti sa činjenicom da on nije više među živima.

– Ne znam odakle početi. Još uvijek se ne mogu pomiriti sa činjenicom da je otišao. S njim sam radila prvi singl 1978. Bili smo i u komšije u Šapcu. Nedugo prije njegove smrti smo nastupali zajedno u Njemačkoj. On je bio tih čovjek. Nije se isticao, nije se trudio zabavljati raju osim kada bi pjevao. Bio je ozbiljan, miran, dobrica. Nikad nikog nije ogovarao da ne zna pjevati, uvijek je bio podrška kolegama – kazala nam je Suljaković.

Jedna anegdota joj je posebno ostala u sjećanju.

– Ne toliko davno prije njegove smrti, on je mene pitao:,,Je li, kako se ti snalaziš sa ovim sad telefonima?“ Odgovorila sam mu nikako, pitajući ga šta ćemo kada ovo prestane da se tipka. Onako tiho, kakav je i sam bio, rekao mi je: Ja sam kupio dva rezervna, da imam, da ne uzmem ove na dodir – dodala je Suljaković kroz smijeh, ali sa sjetom u glasu.

Šaban Šaulić je život izgubio u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Njemačkoj, 17. februara 2019. godine.

GODISNJICA
MARKETING