Portal 072info

Senad Šepić o Fuadu Kasumoviću: Zamjerio sam mu tajnu večeru s Izetbegovićem, a onda me nazvao

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, kazao je danas za N1 da je Fuadu Kasumoviću zamjerio ”tajnu večeru” s liderom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem otkrivši da ga je (bivši) član Predsjedništva NB-a uvjeravao da trebaju koalirati sa SDA.

Šepić je rekao ga je zenički gradonačelnik tada nazvao i rekao mu da je Izetbegović ponudio Nezavisnom bloku učešće u vlasti, govorio je i ostalim bivšim članovima Bloka te ”višemilionskim tenderima”.

– Tražili su sebi pozicije, iza leđa su se dogovarali sa SDA. Uzimali su tendere. Ono što je bio problem meni, gospodin Kasumović je pred samu Novu godinu tajno se sastao s Izetbegovićem. Nazvao me i rekao mi je da treba da se vidimo. Rekao sam mu, ako je ovo, nemoj da se gledamo. Našli smo se. On je rekao da, jeste, bio sam. I tad sam mu zamjerio i rekao da nije pošteno ni prema meni ni prema stranci. On je tad mene uvjeravao da mu je Izetbegović ponudio da uđe u vlast. Uvjeravao me da treba da idem u SDA, meni je, kao, ponuđeno da idem u Dom naroda. Rekao sam da ne želim da idem u koaliciju sa SDA koju vodi Izetbegović. Ovaj profil politike, ja sam se s njim razišao. Ja sam mogao ostati u tome i biti dio toga – poručio je Kasumović u razgovoru za N1.

AVAZ

Podijelite članak
  • 142
    Shares

Počitajte još

SRAMOTNO: Vijećnici blokirali grad, okrenuli leđa “Zenicatransu”, borcima, porodiljama, sportu, djeci, građanima!

Redakcija

GV ZENICA: Hoće li vijećnici okrenuti leđa korisnicima javne kuhinje, boračkoj populaciji, porodiljama, sportu…?

Redakcija

Radnici Zenicatransa se nadaju pozitivnim signalima sa sjednice Gradskog vijeća

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box