Portal 072info

Senaid Begić: Ovo je montirana optužnica, uložit ću prigovor i očekujem da svi rade profesionalno

Nakon što je Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv aktuelnog zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Senaida Begića, on je u izjavi za Klix.ba kazao da je informaciju o optužnici saznao preko portala. Na početku reakcije na objavu optužnice Begić ističe da je ovo samo nastavak neviđenog političkog prgona njega koji traje više od tri godine.

“Ova očigledno montirana optužnica je vjerovatno odgovor na četiri sudske presude i Apelaciju Suda BiH koje sam dobio u sudskim procesima protiv Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK i onih koji su me nezakonito ostavili bez posla skoro dvije godine, a da za to i štetu koju su napravili, još nisu odgovarali”, govori Begić.

Pojasnio je da je za četiri godine mandata, koliko je bio direktor ZZO ZDK imao odgovornost za više od 600 miliona KM budžeta zavoda i kroz programe zapošljavanja da je zaposlio 178 mladih ljudi.

“A prema optužnici teretim se za kupovinu mobitela po 1 KM, putne naloge i troškove, liječenje jedne osobe u inostranstvu i zapošljavanje dvije osobe. Mislim da ovakav sadržaj optužnice kaže apsolutno sve sam po sebi i šalje jasne poruke, ali i motiv. Još ću reći da je zaista indikativno da se od tri kandidata SDP-a za premijera ZDK koji su bili u najužem izboru u januaru ove godine, protiv nas dvojice, Kapića i mene, je podignuta optužnica, a protiv trećeg se vrši detaljna istraga. Preko advokata ću već sutra uložiti prigovor na optužnicu te očekujem da Sud i Tužilaštvo poštuju zakone i profesionalno obave svoj posao”, zaključio je Begić.

Optužnica je podignuta zbog krivičnog djela produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivično djelo prevara u službi. Kako je navedeno, optužnica je podignuta i protiv Omera Avdaković (funkcionera SBB-a) zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME