Portal 072info

Senat Univerziteta Zenica podržao inicijativu Unije studenata

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Članovi Senata Univerziteta u Zenici razmatrali su i podržali inicijativu Unije studenata za organiziranje produženog septembarskog ispitnog roka u akademskoj 2016./2017. godini.

Prema usvojenoj odluci od 2. do 9.oktobra na svim fakultetima Univerziteta u Zenici bit će realizirani navedeni dodatni ispitni rokovi, koji će studentima pružiti mogućnost da polažu po jedan nepoloženi ispit bez obzira na ukupni broj nepoloženih ispita.

-S obzirom  na to da nije riječ o redovnim ispitnim rokovima, ispiti se ne mogu prijaviti putem studentskog informacionog sistema, pa će se morati obratiti  studentskim službama da bi prijavu popunili pismeno, nakon čega će biti napravljen presjek stanja i konačan spisak prijavljenih studenata, na osnovu čega će biti napravljen raspored polaganja ispita, koji će biti objavljen na oglasnim pločama fakulteta. Zahvaljujemo Senatu Univerziteta u Zenici na ukazanoj prilici, a studentima od srca želimo puno sreće tokom  ispitnog roka uz nadu da će ukazano povjerenje biti opravdano i da će očekivanja biti ispunjena- navode iz Unije studenata UNZE.

Članovi Senata Univerziteta u Zenici donijeli su preporuku da Univerzitet i Unija studenata Univerziteta u Zenici tokom predstojeće akademske godine ovu problematiku riješe sistemski i na zadovoljstvo svih učesnika u procesu.

Podijelite članak