Senidah: Sanjala sam da pjevam s Merlinom, jedva čekam da se vratim u Lukomir

d 138

Pravi muzički potres na prijelazu između 2020. i 2021. godine izazvala je numera „Dođi“, koju su snimili Dino Merlin i Senidah.

Spot za duet ovog dvojca u rekordnom roku dosegao je milionske preglede i neprikosnovena je muzička tema na Balkanu.

Fantastični komentari

Senida Hajdarpašić, alijas Senidah (36), Slovenka s crnogorskim korijenima, ekskluzivno za „Avaz“ govorila je o saradnji s Merlinom, kao i o tome koliko joj znače fantastični komentari na pjesmu „Dođi“.

– Mislim da svakom znače fantastični komentari, posebno jer ova saradnja nosi puno toga. Volim kad se pomjeraju granice u muzici i vjerujem da smo napravili pun pogodak ovim duetom – kaže Senidah.

O saradnji s Dinom Merlinom kaže da je to bilo jedno posebno iskustvo koje je, ističe, teško riječima opisati.

– Mogu reći da su mi 2020. godinu, između ostalog, obilježili i saradnja i snimanja s Dinom. On je poseban umjetnik, čijoj muzici se divim, i volim taj perfekcionizam kod njega – govori nam Senidah.

Hip-hop zvijezda ne taji da joj je davnašnji san bio saradnja s Merlinom, koji se naposljetku i ostvario.

Iskrena vjera

– Često se prisjećam mog djetinjstva, pa i tinejdžerskih dana, kad sam stalno slušala Merlinovu muziku i zamišljala kako li je to pjevati s njim. Kad god sam putovala iz Slovenije ka Crnoj Gori s mamom i sa sestrom, uvijek smo slušale njegove pjesme i pojačavale do maksimuma. To baš pamtim kao jednu iskrenu želju odmalena. Tako da sam danas svjedok da sve u šta iskreno vjeruješ i želiš uz veliki rad i posvećenost će se ostvariti kad dođe vrijeme za to – poručuje Senidah. 

Predivna atmosfera

– Spot smo snimali u nekoliko navrata, uz apsolutno strpljenje i posvećenost, a i atmosfera na snimanju je bila predivna, puno profesionalaca, kreativaca, bliskih saradnika, predivnih predjela, otkrila sam i Lukomir kao posebno mjesto u Bosni i jedva čekam da se vratim tamo – ističe Senidah.

Avaz

Prethodni članakMUP ZDK: U ponedjeljak počinje testiranje fizičke sposobnosti za nove policajce
Sljedeći članakBroj zaraženih koronavirusom u Evropi premašio 25 miliona