Senijad Ibrićić – Počasni Ambasador Centra za djecu Duga u Kulen Vakufu

Podijelite vijest

Još jedan Zmaj u ulozi ambasadora međunarodnih organizacija, nakon što je Edin Džeko proglašen za ambasadora Unicef-a, Asmir Begović za ambasadora Specijalne Olimpijade i Zvjezdan Misimović za ambasadora SOS dječijih sela u BiH, tu počasnu ali i odgovornu ulogu prihvatio je i nogometni reprezentativac BiH Senijad Ibričić koji će u buduće biti u ulozi počasnog ambasadora Centra za djecu bez roditeljskog staranja Duga u Kulen Vakufu. Senijad Ibričić svoj pristanak dao je na sastanku sa direktorom Centra Duga Admirom Lješčaninom, koji je održan dan prije polaska zmajeva na svjetsko prvenstvo. Svečano potpisivanje memoranduma biti će upriličeno po povratku naših zmajeva iz Brazila kada će Senijad posjetiti Centar za djecu Duga u Kulen Vakufu.

Angažiranost bosanskohercegovačkih reprezentativaca u raznim humanim misijama i projektima širom naše zemlje pokazuje njihovu spremnost da svoj talenat, uspjeh i popularnost podjele sa drugima kojima životna sreća i sudbina i nije bila naklonjena.

Upravni odbor Fondacije Centar Duga Art poučen iskustvima drugih međunarodnih organizacija pokrenuo je inicijativu za dodjeljivanje počasne funkcije ambasadora Centra za djecu Duga. Izbor je jednoglasno pao na reprezentativca BiH Senijada Ibričića, ali ne slučajno, jer prijateljstvo Centra Duga i Senijada Ibričića traje već duži period, a Senijad je u svom dosadašnjem radu organizirajući i učestvujući u humanim misijama, u više navrata na djelu pokazao svoju ljudskost i humanost.

U Centru Duga ne sumnjaju da će Senijad Ibričić opravdati ukazano povjerenje te da će popularnost koju Senijad nosi sa sobom doprinijeti da se pozitivna priča o Centru Duga proširi kako u BiH ali i šire, te da će na taj način Centar Duga steći još puno novih prijatelja koji će dati svoj doprinos nesmetanom radu Centra Duga u Kulen Vakufu.

Centar za djecu bez roditeljskog staranja Duga www.centar-duga.info je humanitarni projekat pokrenut prije 15 godina sa ciljem zbrinjavanja djece koja su privremeno ili trajno ostala bez roditeljske zaštite, starosne dobi od rođenja do 6 godine. Kapacitet Centra je 24 djece a, u proteklom periodu kroz Centar Duga je prošlo 244 djece sa prostora BiH. Trenutno se u Centru Duga nalazi 19 djece na smještaju, najstarije djete ima 6 godina a najmlađe tek par mjeseci.

cazin.net