Šepić pozvao opoziciju na ujedinjenje: Ako želimo pobjedu 2022., moramo se otrgnuti od privatnog

Glavni odbor Nezavisnog bloka održao je online redovnu sjednicu, na kojoj su članovi s prostora čitave Bosne i Hercegovine zaključili da je okrupnjavanje opozicije politička potreba koja jedino može donijeti promjene 2022. godine.

Na sjednici su podržani i zahtjevi NB-ovih zastupnika u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH, koji se odnose na nabavku vakcina, izradu jasnog i cjelokupnog plana vakcinacije, kao i bolji odgovor svih vlasti u zdravstvenoj krizi koja bukti širom zemlje.

”Jednoglasno smo na Glavnom odboru potvrdili naše prioritete djelovanja, kao i podršku našim projektima – Evropska akademija i Platforma Evropa, sada!, koje su podržale i druge političke stranke i međunarodne orgranizacije te se jasno iskristaliziralo da Nezavisni blok treba biti dio okrupnjenih političkih snaga koje žele promjenu vlasti na narednim izborima. Mi smo našim djelovanjem potvrdili svoj kredibilitet i naši zastupnici su istinski i konkretno radili na rješavanju problema”, kazao je on.

Opozicija ako želi pobijediti 2022. godine, mora se otrgnuti od privatnog i lokalnog pogleda na politiku, kao i praznog kritiziranja na ličnoj osnovi te svoju energiju više trošiti na konkretne ideje i prijedloge, nastavio je.

“Nezavisni blok će biti dio tih rješenja i u razgovorima s drugim političkim snagama vidimo da postoji prostor za zajedničko djelovanje, i jedino tako možemo donijeti promjene”, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakIvan Đikić: Veće su šanse za trombozu od leta avionom nego od vakcine AstraZeneca
Sljedeći članakNalozi za isplatu martovskih vojnih i civilnih invalidnina upućeni bankama