Šeranić komentarisao sankcije koje su mu uvele SAD: Radim u interesu građana

Ministar zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić (SNSD) poručio je danas da, kako je rekao, uprkos sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, ostaje da radi u interesu građana, kao što je to činio u protekle četiri godine.

Naglasio je da je njegova uloga da radi u interesu građana, da radi na unapređenju zdravstvene zaštite, na stvaranju novih bolnica, novih vidova terapija te poboljšanju socijalne zaštite.

“Na svemu tome sam radio u ove četiri godine i tome ostajem posvećen”, rekao je Šeranić novinarima u Narodnoj skupštini RS-a (NSRS), komentarišući američke sankcije.

Šeranić je istakao da kao, kako je izjavio, dugogodišnji državni službenik vrlo dobro zna i Zakon o Vijeću ministara, Ustav Bosne i Hercegovine, Ustav RS-a i zna šta su nadležnosti entitetskog Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite.

On je naglasio da kao član tima Vlade RS-a ostaje pri tom da svjesno i odgovorno obavlja sve te poslove. Kao razlog zašto je Šeranić sankcionisan istaknuto je promicanje secesionističkih aktivnosti RS-a.

Podsjećamo, osim Šeranića, Ministarstvo finansija SAD-a danas je sankcionisalo i potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine Marinka Čavaru (HDZ). Kao razlog zašto je Čavara sankcionisan navedeno je to da je odgovoran za blokadu funkcioniranja FBiH.

Klix