Šeranić: U fazi smo žutog kartona, ako ne budemo pazili i dobijemo crveni bićemo isključeni

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, gostujući u emisiji “Direktno” na ATV, naveo je kako je nakon relaksiranje mjera, ipak došlo do opuštanja.

– Došlo je i do razmišljanja koja idu u pravcu ‘neće to da se desi meni, ne može meni da se desi’, a kada se radi o respiratornim virusima, koji se prenose na ovakav način, vrlo su eksplozivni i vrlo brzo se šire, naveo je Šeranić.On je naveo da se u BiH u posljednjih dvadesetak dana pojavilo žarište u Modriči, pa Srpcu i Kostajnica.

– Nakon toga smo imali Ljubinje, Bileću… Sad je to Bijeljina i Višegrad, kaže Šeranić i dodaje da – fudbalskim žargonom rečeno kada dobijete žuti karton, morate da se pazite da ne dobijete crveni i budete isključeni, dodao je Šeranić.

Nema lijeka, nema vakcine – maska, dezinfekcija i distanca su načini borbe.

– Mi smo svi zajedno u fazi sa žutim kartonom, što znači da treba i dalje da se bavimo sa preventivnim mjerama, o kojima smo govorili mnogo puta. Nemajući lijeka, nemajući vakcine, maska nam je jedini način, uz pranje i dezinfekciju ruku i fizičku distancu, jedini način da se borimo protiv ovog virusa, zaključuje Šeranić.