Portal 072info

Šeranić: Zatvaranje granica nema smisla u ovoj fazi epidemije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da nije prošao prvi talas epidemije koronavirusa koji je još prisutan u zajednici, te da je sada važno ograniči njegovo širenje. Šeranić smatra da zatvaranje granica neće imati smisla u ovoj fazi epidemije, jer je virus tu, te da to nije način efikasne odbrane. 

– Ne znam koliko su sada svrsishodni načini na koje se pojedine države bore protiv epidemije ovog virusa, putem zatvaranja granica, ukoliko postoji širenje virusa unutar zajednice – rekao je Šeranić sinoć za RTRS. On smatra da je potrebno pratiti pojedinačne slučajeve lokalnih zajednica i ponašati se u skladu sa tim. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Lokalne zajednice, uz procjenu domova zdravlja i Instituta za javno zdravstvo Srpske, prateći način zaražavanja ljudi, treba da preduzimaju određene mjere – naveo je Šeranić.

On je napomenuo da su mjere koje se donose bazirane na relevantnim podacima gdje se najčešće dešavaju slučajevi zaraze, te da će i odluka o donošenju širih mjera zavisiti od procjene situacije.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Virus korona ne možemo izliječiti i on će uvijek biti kod nas u zajednici, te će se i u narednom periodu dešavati veći ili manji broj zaraženih, u zavisnosti od toga kakve se mjere unutar sredine budu primjenjivale – pojasnio je Šeranić.

On je naveo da, ukoliko se budu primjenjivale restriktivne mjere, dešavaće se da broj zaraženih bude manji, a ako se pojedinci budu ponašali neodgovorno, taj broj će biti veći. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Prema njegovim riječima, prvi talas epidemije biće završen kada ne bude novozaraženih lica, što će se vrlo teško ostvariti ukoliko se pojedinci ne budu pridržavali mjera protiv širenja virusa.

Avaz

Podijelite članak
  • 18
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

Počitajte još

Ovako pošast počinje: Simptomi korone se najčešće javljaju ovim redosljedom

072info.com

Norveški ljekar tvrdi: Virus je mutirao

072info.com

Široki potvrdio, čak šest igrača koji su igrali protiv Sarajeva pozitivni na koronavirus

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI