Serena Williams još jednom potvrdila klasu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

serenaU finalu WTA turnira u Brisbaneu sastale su se dvije najbolje teniserke na svijetu u ovom trenutku, Serena Williams i Victoria Azarenka.

Igrom u finalu Serena i Vika opravdale su svoju reputaciju, pogotovo Serena koja je 2014. godinu započela upravo onako kako je završila i prethodnu. Serena je slavila pobjedu u dva seta, 6-4 i 7-5, te stigla do 58. titule u karijeri. 

Serena je imala potpunu dominaciju u prvom setu u kojem je imala skoro pet puta više winnera od Azarenke, a u velikom stilu je otvorila i drugi set. Povela je 2:0, nakon čega Azarenka uzima četiri uzastopna gema i dolazi do vodstva 4:2, ali je Serena onda još jednom pokazala zašto je u ovom trenutku najbolja svjetska igračica. 

Ovo je Sereni bila 22. uzastopna pobjeda, dok je Vika doživjela prvi poraz nakon 24 uzastopne pobjede. Posljednji put je Serena izgubila u finalu Cinncinatija upravo od Azarenke. 

Serena Williams drži sedmo mjesto na vječnoj listi sa 58 osvojenih titula, dok je prva Martina Navratilova sa nevjerovatnih 167 titula. Pred Serenom je sada zadatak da prestigne Billie Jean King i Evonne Goolagong Cawley koje na šestom i petom mjestu imaju 67 odnosno 68 osvojenih titula.