Sergej Trifunović: Odbio sam film o Srebrenici, prosto nisam želio da igram

Sergej Trifunović: Odbio sam film o Srebrenici, prosto nisam želio da igram

“Ne interesuju me ispolitizovani filmovi. Ionako je dosta muka nama Srbima samima. Ne bih nikad igrao u filmu Angeline Jolie. U principu sam više uloga odbio nego što sam odigrao”, rekao je glumac Sergej Trifunović.

Od 1985. godine, kada je dobio prvu ulogu na velikom platnu u filmu Gorana Paskaljevića “Tuđa Amerika”, Sergeju Trifunoviću otvorila su se vrata u svijetu glume. Za 35 godina glumačke karijere odigrao je brojne uloge i svaku je iznio na poseban i dostojanstven način.

Međutim, bilo je i onih koje je odbio, bez razmišljanja. Trifunović za Nova.rs govori šta je sve morao da radi da bi uspješno obavio zadatak koji mu je povjeren. Čak i ako neki lik koji je dobio privatno nije simpatizovao, na kraju je ipak maestralno odradio. S druge strane, glumac ističe da je više uloga odbio nego što je odigrao.

“Svašta sam radio zbog uloga. Na primjer, vježbao sam pucanje, bacanje noževa, mačevanje, jahao sam konja… Čak su i pucali u mene. Radio sam sve što inače svi glumci rade za pripremu svojih projekata. Ništa mi ne pada teško, zaista”, rekao je Sergej i otkrio na šta nikada nije pristajao u poslu.

“Nisam pristao da igram na jednom projektu u momentu kada je bilo osjetljivo, pošto je bilo poslije bombardovanja. Trebalo je u američkom filmu da igram Albanca, pa sam tog Albanca preimenovao u Srbina. Pored toga, odbio sam film o Srebrenici, prosto nisam želio da igram. Ne interesuju me ispolitizovani filmovi. Ionako je dosta muka Srbima samima. Ne bih nikad igrao u filmu Angeline Jolie. U principu sam više uloga odbio nego što sam odigrao”, kazao je Trifunović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE