1 29
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Šerif Husić iz Bugojna plasirao se u finale ovogodišnje sezone muzičke emisije „Nikad nije kasno“, koje će biti održano u petak, 25. juna. Iako mu kolege i prijatelji predviđaju pobjedu, on se ne opterećuje previše i smatra da je već postigao veliki uspjeh.

Velika konkurencija

– Odlično se osjećam, ne pripremam se ništa posebno. U pobjedu nisam baš siguran, ali sve je moguće, može se desiti, možda mi glasovi putem Facebooka i SMS poruka pomognu, možda me to izvuče. A glasovi stručnog žirija, to će biti malo teže. Konkurencija je jaka, svi finalisti su odlični pjevači – izjavio je Husić u razgovoru za „Avaz“.

Otkrio je da mu ovo nije prvi put da učestvuje u jednom muzičkom takmičenju.

– Prije 17 godina takmičio sam se na OBN televiziji, kada je Emir Đulović pobijedio. Nakon toga ništa, samo neka lokalna takmičenja blizu Bugojna. Ovo je, ipak, nešto najveće u čemu sam se okušao do sada – istakao je.

Nakon pojavljivanja u emisiji „Nikad nije kasno“ život mu se, kaže, promijenio nabolje što se tiče posla.

– Ima više posla, dosta poziva, puni se kalendar. Ipak se ova emisija gleda širom svijeta. Raja je prepoznala kvalitet i sada je puno lakše dogovoriti svirku. Neke druge stvari su nebitne, najvažnije je da ima posla – kazao je Bugojanac.

Muzikom se bavi od 1999. godine. Jedan period je čak pauzirao, ali se opet vratio. Pjeva razne žanrove.

– Sve mi leži, od sevdalinke do rokenrola. Volim Šaulića, Konjevića, Čolu. Kaže raja da lijepo zvučim. Tako sam se i prijavio, na nagovor drugih. Na jednoj svirci prije korone, na Vlašiću, Osman Hadžić me slušao kako pjevam. Kasnije mi je rekao da je poslao moje snimke Žiki Jakšiću te da mi je on poručio da se prijavim. Bio je oduševljen mojim pjevanjem. I nakon toga sam se dvoumio, ali kolege su me nagovorile. Zbog korone takmičenje se malo odužilo. Vrijeme pandemije mi je prošlo u odlascima za Beograd. Iznenađujuće dobro sam se plasirao. Ipak, nije mala stvar da, među 3.000 prijavljenih takmičara, izaberu nas 60. To je uspjeh, nisam očekivao da ću su plasirati u finale – objasnio je Husić.

Takav je život

Bilo je mnogo kandidata iz Bosne i Hercegovine, a do finala ih je stiglo četvero. Šerif nam je priznao koga smatra favoritom ovogodišnje sezone.

– Mislim da će Bojana Bajraktarević iz Paraćina pobijediti. Ona ima veliko iskustvo na sceni, muzikom se bavi 29 godina i radila je s najjačim muzičarima. Prema mom mišljenju, ona je najbolja, ali što se tiče raznolikosti stilova, mislim da ja tu prednjačim, ali opet je do žirija. Za mene svi kažu da sam veliko iznenađenje u ovoj sezoni, jer sam jedan od rijetkih koji je svestran u muzici – kazao je.

Kroz emisiju se mnogo govorilo i o Husićevim porocima. Priznao je da je imao problema s kockanjem, ali je sada to sve iza njega.

– Lakše mi je bilo kada sam progovorio o svojim porocima.  Nisam očekivao da će to biti glavna fora prije svakog mog nastupa. Ne smeta mi to, svako ima neki porok, ali, hvala Bogu, to je sada iza mene. Takav je život. Svi smo od krvi i mesa i sve se složi kada čovjek dođe gdje treba – zaključio je.

Nije im bitno ko si, šta si

– Ko misli da vrijedi i da ima šta pokazati, preporučio bih mu da se prijavi na ovo takmičenje. Svi su veliki profesionalci i odlično su nas prihvatili nakon svega što se dešavalo, od prokletog rata pa nadalje, ljudi idu naprijed. Nije im bitno ko si, šta si, ako vrijediš, pružit će ti sve. Pružaju vam mogućnost da iz vas izvuku ono najbolje. Ipak, može se nešto i nakon 45. godine postići, nikad nije kasno, zdravlje je najvažnije – izjavio je Husić.