Šerif Konjević otkrio od koje pjesme je kupio stan i automobil

Objavljeno:

Šerif Konjević je napunio 64 godine, a već decenijama važi za jednog od najtraženijih pjevača narodne muzike.

U karijeri ima veliki broj hitova, a poznato je da je od kompozicije “Bela venčanica”, koju je snimio 1982. godine, sagradio prvu nekretninu. Za ovaj hit tekst, muziku i aranžman je uradio Novica Urošević.

U toj pjesmi Konjević pjeva: “A prodavac stari, stari da je proda nikom neće, čuva je i čeka, pomirenje naše i proleće, venčanica bela, bela, mora proći s nama preko sela”.

– Zaradio sam mnogo novca zbog pjesme “Bela venčanica” koja je prodata u tiražu oko 850 hiljada. To je meni bilo neshvatljivo. Ali eto, kroz taj uspjeh sam dobio i finansije pa sam kupio stan i auto – otkrio je Šerif Konjević u jednom TV gostovanju.

Šerif važi za najboljeg vozača na bh. estradi, a zbog velike strasti prema automobilima, Konjević ih često mijenja i uzima najnovije modele mercedesa, audija ili porschea.

Konjević ne štedi novac na automobile i u svom posjedu ima po tri-četiri skupocjena četverotočkaša. On nastoji da u svojim garažama istovremeno ima po jednog terenca, ali i sportske automobile, koje koristi kada želi brzo doći na odredište, dok za izbjegavanje gradskih gužvi koristi skuter.

Faktor.ba

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Šerif Konjević: Nekome se može platiti iftar i to je dobro djelo

Pjevač Šerif Konjević trenutno se ne bavi karijerom, ali...

Šerif Konjević pokazao luksuznu kuću, čuvaju ga šarplaninci (VIDEO)

U novoj epizodi ekskluzivnog serijala Đir sa Memom gostovao...

Konjević za 072info: Kasumović je velika ljudina i pošten čovjek!

Ne stišavaju se oštre reakcije građana, pojedinaca, udruženja, osoba...

Šerif Konjević: Sve je u Božijim rukama, kako ko zasluži…

Šerif Konjević prije nekoliko dana je iz Njemačke stigao...