Portal 072info

Serija Dexter u programu OBN TV

U programu OBN TV sa emitovanjem počinje nova serija „Dexter“. Gledaoci će seriju moći pratiti od četvrtka 12.01.2017. u večernjem terminu poslije serije „Dobra žena“.

Dexter Morgan je pametan, dobro izgleda i ima pomaknut smisao za humor. Radi kao forenzičar u policiji u Miamiju i preko dana hvata loše dečke, a noću uzima pravdu u svoje ruke i u tome je okrutan do krajnjih granica. Svakog kriminalca i ubojicu koji zbog nedostatka dokaza ili nekog drugog razloga ostaje na slobodi, Dexter ubija onako kako prave ubojice to nikada ne bi napravile. Razlog tomu je što je Dexter totalni psihopat, a još je pri tome i forenzičar i stručnjak koji ne ostavlja nikakve tragove. Ukratko, Dexter je najveći serijski ubojica kojeg nikada neće uhvatiti.

Kako je moguće da čovjek zadužen za rješavanje najtežih zločina u Miamiju iste zločine čini noću u vlastitom aranžmanu? Što se događa kada serijski ubojice postanu lovina? Gdje je granica između ubojice i klasičnog policijskog heroja koji hvata najgore kriminalce? Temeljen na neodoljivoj uspješnici “Darkly Dreaming Dexter”, romanu Jeffa Lindsaya, Dexter je neuobičajena kriminalistična serija s primjesama trilera u kojoj naslovnu ulogu glumi Michael C. Hall, gledateljima poznat iz jednako neuobičajene i uspješne crnohumorne serije “Dva metra pod zemljom”…

Dexter je jedna od najgledanijih serija u svijetu, osvojila je niz Emmyja i Zlatnih globusa, a Dexter je najbrutalniji ubojica ikad viđen u nekoj seriji i još pri tome, na neki čudan način, pozitivac.

Pomalo morbidna privlačnost ove serije leži u tome što je ovo možda i jedina serija koja daje savršenu sliku u svijet jednog serijskog ubojice. Dexter nije tek neki lik koji hoda okolo s noževima i pilama i ubija koga stigne. On točno zna koga treba ubiti, kako i zašto. Njemu se neće dogoditi da ubije nekog tko nije napravio ništa loše, a postoji i nešto romantično u tome da postoji netko tko ne prihvaća nepravdu zbog rupa u zakonu i sistemu i postavlja stvari onako kakve su trebale biti od početka. Dexter je jedina serija koja ima ubojicu na čijoj su strani gledatelji, a kako je jednom napisala jedna američka tv kritičarka, zbog Dextera nam se čini da svijet može biti bolji.

Serija se ne vrti samo oko njegovih ubojstava, već iz sezone u sezonu otkrivamo zbog čega je Dexter Morgan takav kakav je. Sve što zna naučio je od Harryja Morgana, svog posvojitelja, koji se pobrinuo da Dexter nauči sve o ubijanju tako da ga nikada ne uhvate. Harry ga je naučio i kako da se ponaša u društvu, a da nikada ne postane sumnjiv. S vremenom se Dexter zaljubi, oženi, dobije dijete i svaka sezona otkriva komadić fascinantnog Dexterovog svijeta, ali dvije stvari u seriji su konstantne – Dexter nastavlja ubijati, a gledatelji navijaju za to da nijedan gad ne ostane na slobodi, pa makar to značilo da će završiti pod Dexterovim nožem.

Podijelite članak