Serija koja je šokirala Italiju i koju nadgleda talijanska Vlada na OBN-u

 

Ovo je insajderska priča o Camorri, strašnoj napuljskoj kriminalnoj organizaciji, ispričana očima Cira, poslušne i samouvjerene desne ruke klanskoga kuma Pietra Savastana, čija je odanost stavljena na kušnju do granica. Prva epizoda je na OBN-u u nedjelju nakon Specijala Zvezda Granda.

Era klana Savastano, koji je nekoć nedvojbeno vladao Napuljem, čini se beznadno završena: kum klana Pietro Savastano izgubio je razum iza rešetaka, njegovu suprugu Immu i sina Gennyja upucao je Pietrova vlastita bivša desna ruka Ciro. No Pietrova mentalna bolest samo je smicalica kako bi pobjegao, a kad to učini, pokušat će vratiti ono što je nekad bilo njegovo. U najvećem vakuumu moći u povijesti Camorre mnogi se natječu za nekadašnje Savastanovo kraljevstvo. Pietro, Genny, Ciro i Conte: četvorica muškaraca u nasilnoj mreži krvi i ljubavi, mržnje i osvete. Mreži u koju traže pristup jednako okrutni pridošlice.

Serija je snimljena 2015. godine prema istoimenoj knjizi „Gomorrah“, ali nešto izmjenjene radnje. Roberto Saviano je knjigu napisao 2006. godine koja je prevedena na 51 jezik. Saviano je dobio podršku brojnih talijanskih političara, intelektualaca, spisatelja i dobitnika Nobelovih nagrada.

Prikaz Napulja izazvao je velike kontroverze. Mještani prigradskih naselja snažno su se pobunili protiv dolaska televizijskih ekipa, a načelnici obližnjih općina izjavili su kako će zaštititi sigurnost i dobrobit svojih sugrađana. Radnju je nadgledao i povjerenik Vlade Italije zbog osjetljive teme i prikaza talijanskog društva.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE