Sermed Maktouf: Moja misija je da šalama na svoj račun podignem samopouzdanje drugim ljudima

Sermed Maktouf: Moja misija je da šalama na svoj račun podignem samopouzdanje drugim ljudima

TikToker iz Travnika, Sermed Maktouf vodi se motom da niko nije savršen, pa tako ni on. Jedna od njegovih misija na ovoj popularnoj društvenoj mreži je da motivira ljude i djecu da nemaju komplekse i da prihvate sebe onakve kakvi jesu. Posljednjih godina dobio je simpatije stotina hiljada ljudi, a vrhunac je dosegao u 2022. godini s nevjerovatnih 350 hiljada pratitelja. Time je ušao u top pet najviralnijih TikTokera u našoj zemlji i u top 60 na Balkanu. U veoma otvorenom razgovoru za magazin „Azra“ otkrio je šta je bilo presudno da počne snimati videe za TikTok, da li ima komplekse, šta su prednosti, a šta mane njegove popularnosti i s kakvim se komentarima susreće.

– Ja imam jako veliko samopouzdanje, ali kilaža mi smeta i svoju neuspjelu prošlogodišnju misiju u gubitku kilaže nastavljam – priznao je na početku iskrenog i zanimljivog razgovora.

Šta je bilo presudno i kada Vas je osvojio TikTok?

– Dok sam bio u karantini tokom pandemije Covida-19, počeo sam snimati TikTokove. S vremenom sam postao sve viralniji i viralniji i počeo sam osvajati Tik Tok, a ne on mene.

 Jedan ste od popularnijih bh. tiktokera, da li je konkurencija velika?

– Konkurencija je jako velika, ali isto tako TikTok daje priliku da se istaknete. Znači, svi oni koji su kvalitetni i originalni sigurno će postati viralni bez obzira na konkurenciju. TikTok je najpopularnija društvena platforma na svijetu, a ja sam u top 3 TikTokera u Bosni i Hercegovini.

Koliko trenutno imate pratitelja, godina i kilograma?

– Trenutno imam blizu 190.000 pratitelja. Bitno je napomenuti da je to novi profil koji sam tek napravio prije tri mjeseca. Moj stari profil od 350.000 pratitelja nažalost je nepravedno izbrisan, jer TikTok nema jaku podršku, njegova podrška je zasnovana na umjetničkoj inteligenciji (robotima). Da nije obrisan moj stari profil  do sada bih imao sigurno 600.000 pratitelja. Ali, idemo opet. Jednom viralan  uvijek viralan. Imam 32 godine. Kad je riječ o kilaži, to ne otkrivam jer čuvam kad smršavim da objavim početnu i krajnju kilažu.

Koliko ste popularni u našem regionu i biste li mogli živjeti negdje drugdje?

– Koliko sam popularan, ne znam. Mislim da brojke govore sve. Posljednji mjesec imam 30 miliona pregleda, milion pregleda po danu na svim klipovima. Budala živi gdje je rođen, a pametan gdje mu je bolje. A ja živim gdje sam rođen, jer mi je tu najbolje. Ali planiram živjeti na relaciji Istanbul – Travnik.

Kako se Istanbul uklapa u cijelu tu priču o životu?

-Savršeno se uklapa. Istanbul je raznolik grad sa dosta mogućnosti. Grad sa miksom tradicije i savremenosti, istoka i zapada, jednostavno nespojivo sa spojivim. Tamo se osjećam kao u nijednom gradu i baš ta raznolikost i velike mogućnosti su razlozi što bih volio živjeti tamo.

Koliko ste puta bili u Istanbulu?

– Iskreno ne znam. Mnogo puta.

Imate li nekog uzora?

– Toše Proeski.

Koliko mislite da ste uzor mladim ljudima?

– To treba da pitate mlade ljude. Moja svrha na TikToku je da na komičan način i na šalama zasnovane na moj račun podignem drugim ljudima samopouzdanje. Također, imam i motivirajuće klipove o samobistvima, gdje često pričam o tome jer smatram da niko i ništa nije vrijedno da čovjek digne ruku na sebe. Pomažem i drugim ljudima, iako smatram da se ne treba snimati kad se pomaže, ali u moru nemorala, bluda, i raznih loših stvari želim da propagiram dobre stvari i da podsjetim druge da pomognu ukoliko mogu. Isto tako nerijetko pričam  o poštovanju  koje trebamo imati prema starijim ljudima i roditeljima, jer, nažalost  mamu sam izgubio u tinejdžerskim danima, te želim da naglasim omladini da vole i poštuju svoje roditelje dok ih imaju.

Jeste li ikada imali kompleks zbog svoje debljine?

– Jesam kao dijete i smršao sam na savršenu liniju i od tada do sada nemam više kompleksa, jer smatram da nema potrebe za tim i to govorim u svojim klipovima omladini da je bespotrebno.

Šta bi Vas moglo pokrenuti pa da smršate ili to ne želite?

– Prošle godine za četiri mjeseca sam izgubio nevjerovatnih 50 kilograma. Debljina je najpodlija i najzastupljenija bolest na svijetu. Neko ima problem sa 2-3 kg, neko sa 30, a neko sa 100 kg viška. I dobro svi znamo da je to jako teško. Nažalost, imao sam povredu meniskusa i tada sam pao psihički i još se nisam dozvao. U kratkoj i bliskoj budućnosti ću dovesti svoju kilažu u red, jer mi jako smeta. Deset puta pao – ustao jedanaest!

Opišite nam kako osmišljavate svoje videe na TikToku?

– Kreativna sam osoba i uvijek imam dobre ideje. To se jednostavno desi i zapišem odmah ideju da ne bih zaboravio njenu realizaciju.

Koliko je potrebno vremena da snimite jedan video?

– Nekad 20 sekundi, a nekad dva sata. Ovisi…

Šta su prednosti, a šta mane Vaše popularnosti?

– Prednosti su razne pogodnosti u svim sferama života, jer steknete reputaciju i poštovanje. Mane su gubitak privatnosti. Naprimjer, prošle godine, kad sam bio na dijeti, dobio sam za obrok da pojedem teleću šniclu sa dva krompira bez hljeba i jedan fan je snimio video i napisao da lažem da sam na dijeti, a ja bio u strogom režimu bez hljeba i slatkiša četiri mjeseca.

S kakvim komentarima se sve susrećete?

– S raznolikim. TikTok je platforma s najviše hejtera. Iskreno i hejteri su ljudi, ali to oni još ne znaju. Nikada vas neće vrijeđati osobe koje su uspješne i koje rade na sebi, već samo osobe koje su nezadovoljne sopstvenim životom i skrivajući se pod lažnim profilima komentarišu tuđe živote.

Kakav je bio osjećaj glumiti u spotu Tanje Savić, biste li se okušali u glumi?

– Nezaboravno i prelijepo iskustvo. Na poziv našeg najvećeg režisera za muzičke spotove Harisa Dubice sa zadovoljstvom sam prihvatio ulogu u spotu Tanje Savić & Aleksandre Matrix. Imao sam četiri uloge u tom spotu i pokupio sam mnogo pozitivnih kritika. Tanja Savić je jako prizemna i posebna i jedna od rijetkih dama u današnjem vremenu i jako mi je drago što sam je upoznao. A imam veliku želju da se okušam u glumi. Gluma je oduvijek moja velika ljubav.

Gdje se vidite u budućnosti?

– Kao ostvaren porodičan čovjek i kao ostvareni glumac.

 Ima li Sermed omiljeno jelo?

– Sve osim salate.

Vaša poruka mladima?

– Širimo ljubav i volimo se bez obzira na rasu, vjeru ili naciju. Živio Balkan. United states od Balkan.

Azra.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica