Sermed Maktouf: Pomozimo djeci kojoj je to potrebno da sa osmijehom krenu u školu

Sermed Maktouf: Pomozimo djeci kojoj je to potrebno da sa osmijehom krenu u školu

Bliži se početak nove školske godine. Ovo je zadalo glavobolju brojnim roditeljima širom Bosne i Hercegovine, posebno uzimajući u obzir ovogodišnje cijene školskog pribora i knjiga. 

Mnogi nažalost nisu u mogućnosti da svojoj djeci priušte sve što im je potrebno za povratak u đačke klupe. Jedan od najpoznatijih bh. TikTokera Sermed Maktouf iz Travnika, odlučio je da pomogne dječaku koji odrasta bez oba roditelja, a kako je naveo, oni koji se brinu za njega nemaju dovoljno novca da mu kupe sve što je potrebno. 

@sermedmaktouf7 Tvoje je samo ono što daš. 🤍#foryou #foryoupage #foru #forupage #fyp #fypシ #fypシ゚viral #balkan #balkantiktok #bosna #srbija #hrvatska #crnagora #makedonija ♬ In the End (Piano Tribute to Linkin Park) – Scott D. Davis

Sermed je objavi emotivni video na svom TikToku, a kako je istakao za portal “Avaza”, on je u svijetu nemorala, bluda i loših stvari, odlučio da propagira one dobre.

– Da podsjetim ljude da pomognu koliko su u mogućnosti. Dosta ljudi u našoj zemlji nije u mogućnosti da živi kako treba a svi mi možemo da odvojimo nešto kako bi pomogli jednom djetetu. Ovim putem izazivam sve koji su u mogućnosti da pomognu djeci kojoj je to potrebno te da im izmame osmijeh na lice. Jer ipak su djeca naše najveće bogatstvo i naša budućnost.

Na pitanje kako komentira činjenicu da će mnogi nažalost reći da je to sve uradio zbog popularnosti i lajkova, Sermed je istakao da se on na to ne obazire.

– Ja da se sekiram ne bi bio ovoliki – rekao je kroz smijeh za portal “Avaza”.

Svi oni koji su u mogućnosti, mogu se pridružiti “Septembarskom izazovu – od glave do pete” i opremiti jedno dijete za sretan polazak u školu.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica