Portal 072info

SERVISNE INFORMACIJE Evo kakva je situacija u Zenici s grijanjem, el. energijom, prevozom…

Kompanija ArcelorMittal  uspjela je otkloniti kvar na  kotlu 2. u pogonu Energetike. Njegov rad se postepeno  stabilizuje, a radna temperatura postepeno podiže kako bi se zadovoljili svi sigurnosni aspekti.

Isporuka toplotne energije prema gradu je počela, a normalizacija grijanja se očekuje u večernjim satima.
Sve instalacije vode i kanalizacije kojim upravlja  preduzeće Vodovod i kanalizacija  d. o.o Zenica  su u funkciji. U sistemu se nalaze zadovoljavajuće količine vode pa se potrošačma  savjetuje da u svim negrijanim objektima na nekom curnom mjestu puste vodu da stalno teče.
Proteklog vikenda  su formirane četiri dežurne ekipe koje su po pozivu građana vršile intervencije na kućnim instalacijama. Dežurno osoblje JP “VIK” raspoređeno je na obezbjeđenju  normalnog funkcionisanja  javne gradske vodovodne mreže  do vodomjera i kanalizacione mreže, ali će se na poziv građana odazvati na intervenciju.
Usljed niskih temperatura i kvara na postrojenjima Energetike ArcelorMittal Zenica, na području grada Zenica je povećana potrošnja električne energije, što nije uticalo na stabilnost i pouzdanost ispopruke električne enegrije, tvrde u Podružnici “Elerktrodistribucija” Zenica.
Usljed kvara na srednjenaponskom postrojenju  08. 01.2017. došlo je do problema u napajanju električnom energijom određenog broja potrošača na području Jalije i Sejmena u vremenu od 16:28 do 20:15 sati. Angažovane su vanredne ekipe koje su uspjele otkloniti kvar.
Zabilježen je veći broj intervencija i kvarova na niskonaponskoj mreži. Instalacije u zgradama starije gradnje nisu projektovane za zagrijavanje stanova, što također dovodi do čestih kvarova. Dežurne ekipe na terenu pojačano rade kako bi se kvarovi sveli na najmanju mjeru.
Danas je u Zenici snabdijevanje električnom energijom stabilno i uredno.

Iako u otežanim uslovima  saobraćaj na svim gradskim i prigradskim linijama odvija se uredno, kažu u JKP Zenicatrans- prevoz putnika d.d. Zenica.

Iz direkcije BH Telekoma saopštavaju da su sve telefonske linije, fiksne i mobilne u funkciji.

Podijelite članak

Počitajte još

ZENICA: Kasumović osigurao 3.000 zaštitnih maski za penzionere

Redakcija

Gužve ispred banaka u Zenici: Penzioneri žele što prije podići svoju penziju

Redakcija

Pogledajte fascinantne fotografije Zenice koje ostavljaju bez daha (FOTO)

Redakcija