Šešelj seksističkim izjavama ponovo zgrozio javnost: Žene se oblače i nose štikle da bi izazvale pažnju muškaraca

ses
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Lider srbijanskih radikala Vojislav Šešelj opet je zgrozio javnost seksitičkom izjavom.

Naime, u programu TV Pinka Šešelj je pričao o položaju žena u Afganistanu, a tom prilikom je rekao da “žene nose štikle samo da bi tražile pažnju muškaraca”.

– Što se žena tiče, one imaju svoju tradiciju. Ima ih i u Srbiji koje nose marame – kazao je Šešelj, na šta je voditeljica dodala da je sada riječ o ekstremnim slučajevima u Afganistanu, gdje im nije dozvoljeno da nose štikle, izlaze iz kuće bez pratnje muškaraca, sijeku im prste ako su nokti nalakirani i slično, prenosi Blic.

– U svim zemljama Evrope se donose zakoni gdje se zabranjuje da muškarac i pogleda ženu na sumnjiv način, kamoli nešto drugo. A žene insistiraju na tome da se izazovno oblače. Pa žene se oblače i nose štikle da bi izazvale pažnju muškaraca – rekao je radikal te je dodao:

– Zbog čega onda nose štikle? To je mučenje za svaku ženu – rekao je iako je voditeljica negodovala i pokušavala da mu ukaže da ima potpuno pogrešan stav.

GODISNJICA
MARKETING