Šešelj: Srbija treba pružiti ruku talibanima, poklonimo im vakcine

pjimage 5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Osuđeni ratni zločinac i politički otac vrha Srbije, Vojislav Šešelj, u intervjuu za Happy TV komentirao je najnovija dešavanja u Afganistanu te se založio za snažnije veze talibana i države Srbije.

“Neće talibani sad ići u Srbiju. Oni sad stabiliziraju svoju državu. Međutim, ima raznih drugih islamskih terorističkih organizacija koje će iskoristiti ovu bujicu migranata da se prošvercaju u Evropu i Ameriku i onda će praviti teške glavobolje idućih godina”, smatra Šešelj.

ČITAJ JOŠ:  COVID na listi profesionalnih bolesti u FBiH, zaraženi radnici će primati pune plate

Lider radikala je rekao kako Srbija treba “pružiti ruku prijateljstva talibanima i novoj vlasti u Afganistanu”, te im, primjerice, pokloniti vakcine protiv Covida-19.

U programima notorne televizije Milomira Marića Šešelj je čak likovao nad, kao tvrdi, porazom Amerikanac i NATO-a u Afganistanu.

Prema njegovim riječima, “NATO je planiran za europske prostore”, te nije trebao djelovati u Afganistanu.

“Šta je radio tamo? Tamo je Crna Gora doživjela poraz do nogu. Hrvatska je doživjela poraz do nogu. Neka smo i to dočekali. U hrvatskom kontingentu. Učestvovali su i vojnici iz Crne Gore, BiH, Albanije i Makedonije”, rekao je Šešelj.

ČITAJ JOŠ:  Mučna borba s koronom: Pacijenti očajni odlaze u bolnicu i mole za pomoć
GODISNJICA
MARKETING