Šešelj vrijeđao sve redom od EU, Srbije do BiH: Tek ću da budem zločinac

23151bf5df3babaaed1b65fffb9b254b
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Osuđeni ratni zločinca i vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj gotovo da ne “silazi” sa malih TV ekrana u Srbiji, a najviše prostora uz Happy TV Milomira Marića, redovno mu daje Pink TV i to u jutarnjem terminu. 

Tako je i jutros govoreći o izjavama lidera SDA Bakira Izetbegovića o “mirnom razlazu BiH”, kazao da je “muslimanska propaganda da se srpski narod proglasi genocidnim, a da je RS osnovana tri godine prije tako da ona nije genocidna tvorevina”.

Ni o bivšem predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću nije imao lijepe riječi, nazvao ga je izdajnikom i “engleskim čovjekom”, ali je hvalio gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića. Za bivšeg visokog predstvanika i specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka kazao je da samo “laje”.

U jednom trenutku obrušio se i na TV voditelje zašto nisu intervenisali kada ga je spominjao novinar i političar Zoran Ostojić, sa kojim je kako je rekao imao verbalni sukob prije nego je ušao u studio.

Šešelj je otkrio da je Ostojić prethodno negativno o njemu govorio, a onda se “istopio” od ljubaznosti kada je u studio ušao lider radikala.

– Bježi Ostojiću, dok mi nije pao mrak na oči! – odbrusio je Šešelj.

Ostojić je, kako prenosi lider radikala, rekao Šešelju da “nije rekao da je ratni zločinac, već samo zločinac”.

– Tek ću da budem zločinac – odgovorio mu je Šešelj.