Portal 072info

Šešelj želi trećinu mandata SRS-u

imageBEOGRAD – Pristalice Srpske radikalne stranke zatražile su danas s protestnog skupa u Beogradu da se njihov čelnik Vojislav Šešelj, koji je 11 godina u Haškom sudu, pusti na slobodu i dođe u Srbiju. Na skupu u Domu sindikata pročitana je i Šešeljeva poruka …

… u kojoj je čelnik radikala zatražio od svoje stranke da na parlamentarnim izborima u Srbiji osvoji jednu trećinu mandata i time spriječi promjenu Ustava.

Šešeljevu poruku pročitao je njegov sin Aleksandar, dok su brojni dužnosnici SRS-a istakli da je “njihov lider već 11 godina politički zatvorenik u Haškom sudu samo zato što se bori protiv porobljavanja Srba i srpskog naroda”.

Šešelj je poručio da SRS na izborima mora da osvoji što više glasova, navodeći da je važno da se u Skupštini Srbije ponovno čuje glas radikala.

Protestni skup obilježilo je skandiranje protiv predstavnika aktualne vlasti, ali i opozicijskih stranaka uz isticanje slogana SRS “da je za Kosovo i Rusiju, a protiv EU”.

Na skupu su govorili lideri Obraza i SNP Naši Mladen Obradović i Ivan Ivanović.

Po zavšetku skupa okupljeni su, noseći stranačke zastave i obilježja, kao i slike sa Šešljevim likom krenuli u šetnju centralnim gradskim općinama.

(Vijesti.ba/Fena)

Podijelite članak