Portal 072info

Šest ideja kako zaraditi novac van radnog vremena!

office work 1149087 1920
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kućni budžet promjenljiva je veličina u većini kuća na Balkanu. Upravo zbog toga i postoji dodatna zarada. Pomoću novih tehnologija, nikada nije bilo lakše pronaći dodatni posao, a ideja za dodatni posao je mnogo, pišu Poslovne.com.

Dodatni poslovi su odličan izbor za sve one koji su tek na početku karijere, ali su dobra ideja i za one koji nisu zadovoljni svojim mjesečnim primanjima pa žele da dodatna zarada upotpuni njihov mesečni budžet. Mi vam izdvajamo šest najboljih ideja za dodatnu zaradu. U nastavku teksta pročitajte koje sve poslove možete raditi za dodatni izvor prihoda, kao i koje prednosti ima honorarni posao vikendom, koje dodatni posao od kuće, kao i kako dodatno zaraditi novac.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Social Media menadžer

Društvene mreže su stekle veliku popularnost i nema sumnje da ih svako bar koliko toliko poznaje, kao i rad na njima, bar u privatne svrhe. Pored poznavanja društvenih mreža, za rad kao social media menadžer, neophodno je i znanje za rad u programima za obradu slika. Uz adekvatne kurseve, kojih danas ima mnogo čak i u online verzijama, neophodne veštine za ovu poziciju se vrlo lako mogu savladati.

Ozbiljne kompanije su prisutne na društvenim mrežama, gdje promovišu svoje ideje. Posao online komunikacije obavlja social media menadžer, te je njegov glavni posao da komunicira sa korisnicima mreža u ime brenda.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Grafički dizajner

Kada je u pitanju dodatna zarada ideje za kreativce su razne. Talenat za crtanje, rad u Photoshop-u i drugim programima za obradu slika i prelom teksta, kao i poznavanje likovnih elemenata – neophodna su znanja za posao grafičkog dizajnera. Ako posjedujete talenat za crtanje, svakako da nikako nije loše da razmislite o karijeri grafičkog dizajnera, u kojoj se možete oprobati ako grafički dizajn izaberete kao svoj dopunski posao.

Web dizajner

Ovaj posao je danas veoma tražen i odlično plaćen, ali zahteva neophodno znanje kao što je poznavanje osnova HTML jezika, JavaScripta, CSS stilova… Svaka ozbiljna kompanija ima web sajt. Iz tih razloga, izgled sajta, funkcionalnost i brzina su ključni elementi svakog sajta o kojima brine upravo web dizajner.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Virtuelni asistent

Za posao virtuelnog asistenta neophodno je da imate solidne organizacione i komunikacione veštine. Zapravo je reč o profesiji gde se mogu nuditi brojne usluge klijentima širom svijeta, kao što je vođenje administracije, vođenje društvenih mreža, PPC marketing i slično. Glavna prednost ovog posla je to što ga može raditi i apsolutni početnik. U zavisnosti u čemu virtuelni asistent želi da se specijalizuje, postoje online kursevi koji pružaju neophodno znanje kako bi se postao pravi internet stručnjak.

Menadžer prodaje

Nerijetko se među najtraženije i najbolje honorarne poslove ubraja i menadžer prodaje. Ako vam je marketing strast, a uz to posjedujete i znanja iz finansija, ova pozicija može biti odličan izbor honorarnog posla. Ova pozicija može biti odličan način da dodatno razvijete veštine koje već posjedujete, a možda odlučite i da počnete time da se bavite full-time. Kako god da odlučite, pozicija menadžera prodaje donosi dobru zaradu, i vrlo često sami možete odlučiti koliko ćete zarađivati, u zavisnosti od visine fiksnog honorara ili dogovorenog procenta.

Kako odabrati najbolji dodatni posao?

Za početak, ono što je potrebno svakome je dobar plan i malo sreće za pronalazak dodatnog posla koji je najbolji za vas i koji vas interesuje. Iz tih razloga je moguće da budete izbirljivi kada birate šta ćete raditi prije ili posle posla ili učenja, jer je uloga koju ima honorarni posao da donese dodatnu zaradu, stoga bi trebalo ugoditi sebi koliko god je to moguće. Za dodatne poslove je idealno izabrati ono što volite da radite zaista, ali niste imali prilike za to. Vrlo često se dešava da se iz dodatnih poslova izrodi uspješna karijera i odličan biznis. Da biste odabrali najbolji honorarni posao, potrebno je da krenete u istraživanje. Kao što smo napomenuli ranije za poslove od kuće neophodno je da se fokusirate na sajtove koji povezuju poslodavce i freelancere. Za rad preko interneta postoje određeni sajtovi (kao što su na primer Freelancer i Upwork) na kojima vrlo brzo možete pronaći svog prvog poslovnog partnera, ukoliko imate adekvatne veštine i znanje. Uz dobru pripremu, neophodno je strpljenje, želja i samopouzdanje, piše portal Poslovne.com.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6