Šest miliona navijača izabralo najbolju nogometnu ekipu 2020. godine

Screenshot 3 1477 27

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) objavila je rezultate glasanja u kojem je učestvovalo gotovo šest miliona navijača širom svijeta koji su birali najbolju mušku nogometnu ekipu za 2020. godinu. Za najboljeg golmana svjetska javnost je izabrala čuvara mreže Bayerna – Manuela Neuera, a u odbrani se nalaze njegova dva saigrača – Alfonso Davis i Joshua Kimmich na bekovskim pozicijama te Sergio Ramos i Virgil Van Dijk na poziciji štopera.


Mjesto u veznom redu zauzeli su Kevin De Bruyne i Thiago Alcantara, dok je ispred njih na poziciji “desetke” Lionel Messi. Na krilima su mjesto zauzeli Cristiano Ronaldo i Neymar, dok je mjesto u vrhu napada pripalo i najboljem igraču 2020. godine Robertu Lewandowskom.

Jasno, najviše pozicija uzeli su igrači Bayerna – čak petorica, dok su Liverpool, Real Madrid, Manchester City, Barcelona, PSG i Juventus “dali” po jednog igrača za najbolji tim prošle godine.

Zanimljivo, u najboljem timu nema Kyliana Mbappea iako ovaj francuski napadač važi za jednog od najboljih igrača na svijetu.

Klix