ŠEST MJESECI GRIJNE SEZONE UZ KONSTANTNE KVAROVE: Zeničani se u stanovima ‘smrzavali’ skoro dva mjeseca

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Sezona grijanja u Zenici, a kako to već godinama unazad biva, počela je 15. oktobra 2014. godine i planirano je da traje sve do 15. aprila 2015. godine. Kako je tog dana izjavio direktor Javnog preduzeća Grijanje, Kasim Sarajlić, građani Zenice tople radijatore u svojim stambenim i poslovnim objektima mogli su osjetiti već 15. oktobra, s obzirom da su još dan prije puštene određene količine toplotne energije.

Ipak, od planiranog uspjelo se realizovati samo da grijna sezona počne 15. oktobra dok je sve ostalo bilo mimo planiranog ili je možda upravo sve ono što se u ovoj grijnoj sezoni dešavalo možda bilo i planirano?! U prilog tome ide podatak kako su Zeničani osjetili sve samo ne tople radijatore, tako je od šest mjeseci predviđene isporuke toplotne energije zenička javnost u hladnim stanovima boravila 50 dana, zaključno sa mjesecom martom.

Dodamo li ovim hladnim danima i broj dana kada su u mjesecu aprilu radijatori više služili za rashlađivanje nego za grijanje, ukupan zbir dana bez grijanja i toplih radijatora uistinu je za svaku osudu. Osim hladnoće u stanovima koja je natjerala mnogobrojne korisnike JP Grijanje da pored plaćanja računa izdvoje novčana sredstva i za grijalice, zenički školarci često su bili primorani nastavu pohađati u jaknama.

Gradu Zenici ne preostaje ništa osim nada kako će zeničko JP Grijanje uskoro preuzeti kadar koji zna voditi ove i slične poslove, a da će ostavku koju već duže vrijeme zenička javnost traži od direktora Sarajlića isti podnijeti čim prije.

Korisnici usluga JP Grijanje se nadaju kako neće biti novih zahladnjenja, te da će do naredne grijne sezone o ovom gorućem problemu voditi brigu stručniji kadar.

U nastavku donosimo samo dio saopćenja na oficijelnoj stranici JP Grijanje Zenica, a koja se tiču isključivo obavještavanja javnosti o kvarovima i prekidu isporuke toplotne energije…

jp grijanje1j

072INFO TV