Portal 072info

Šest nevjerovatnih činjenica o jajima zbog kojih ih nikada nećete izbjegavati

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jaja obiluju hranjivim tvarima i preporuka ih je jesti za doručak kako biste svom organizmu priskrbili dozu proteina potrebnu za nastavak dana.

Sadrže neke zdrave nezasićene masti i 6 grama proteina. Jaja su odličan izvor zeaksantina, luteina i kolina koji čuvaju očno zdravlje, preveniraju gubitak vida i sprečavaju podočnjake.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Još jedna dobra vijest za sve one koji za svoj zdravi doručak biraju jaja: ova će namirnica pomoći u reguliranju tjelesne težine… Uvrstite ih u svoj prvi jutarnji obrok i kombinirajte ih s cjelovitim žitaricama.

Možda ćete ih nakon što ovo pročitate imati još češće na svom jelovniku. U slast!

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

1. Ljuska

Ljuska jajeta ne indicira reducirane hranjive vrijednosti jaja već samo “otkriva” vrstu nesilice. Stoga ne morate pomno proučavati je li ljuska jaja svjetlija ili tamnija. Nutritivne vrijednosti ove namirnice su zadržane unutra bez obzira na vanjštinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

2. Salmonela u jajima

Samo jedno od 20 tisuća industrijski uzgojenih jaja “otrovano” je salmonelom. Mogućnost da se zarazite ovom bakterijom konzumacijom jaja toliko je mala da će prosječan konzument jaja naići na jedno zaraženo jaje u prosjeku svake 84 godine, piše Lolwot.

3. Žumanjak

Boja žumanjka ovisi o prehrani kojom je hranjena nesilica i “ne otkriva” manjak nutritivnih vrijednosti, kako mnogi mogu pomisliti, ako je žumanjak svjetlije boje.

4. Krvava mrlja na žumanjku

Zasigurno ste više puta “naletjeli” na taj prizor, ali ako ste se zapitali od čega je, evo odgovora. Pojavi se kada u žumanjku pukne kapilarica i to ne znači da je jaje sumnjive kakvoće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

5. Aracuana kokoš

Ova vrsta nesilice poznata je kao “uskrsna kokoš” jer nese prirodno plava, ružičasta, zelena i smeđa jaja.

6. Jaja i kolesterol

Jedno jaje “pokriva” dvije trećine od maksimalne preporučene dnevne doze kolesterola. Ipak, za sve one koji se pitaju, svakodnevna konzumacija jaja ne povećava rizik od srčanih oboljenja, pokazala su istraživanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6